Asgari ücret maratonu 6 Aralık’ta başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Asgari ücret maratonu 6 Aralık’ta başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2018 08:30

ASGARİ Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 6 Aralık’ta yapacak. Aralık ayı sonuna kadar da işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan komisyonun yeni rakamı belirlemesi gerekiyor.

Haberin Devamı

İŞÇİ ve işveren temsilcileri, 2019 asgari ücreti için farklı talepler gündeme getiriyor. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, ilk aşamada asgari ücretin 2 bin TL’nin üstüne çıkarılmasını isterken, artan hayat pahalılığı sonrasında yeni yıl beklenmeden bu artışın yapılmasını istediklerini söylemişti.

Atalay, “Hükümetle oturduğumuzda ‘2 binlerle konuşalım’ dedik. Ama maalesef o günden bu güne toplasanız 35 tane işveren sağ olsunlar, 2 bin liraya çektiler. Ama büyük bölümü 2 bin liraya çekmedi” demişti. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç ise yeni dönemde mevcut ekonomik durumun da dikkate alınarak ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiği görüşünü savunmuştu. Enflasyon verilerinin tek başına asgari ücret artışını belirlemesi durumunda bir dizi sorun yaşanacağını belirten Koç, taleplerini geçmiş enflasyona yoğunlaşılmaması olarak vurgulamıştı. Halan asgari ücret bin 603 TL olarak uygulanıyor. Yıl başında alınan kararla asgari ücrete yüzde 14.2 oranında zam yapılırken, asgari ücretin brütü de iki bin 29 TL oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!