Güncelleme Tarihi:
Toplantının açılış konuşmalarını Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi ve Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptı. Filli Boya’nın CEO’su Gözde Akpınar’ın da katılımcılar arasında olduğu toplantının açılışında Candan Erçetin sahne aldı. Şarkılarını salonda bulunan kadınlarla birlikte söyleyen Erçetin büyük alkış aldı. Erçetin konserinin ardından programın moderatörlüğünü üstlenen Cüneyt Özdemir ile selfi çektirdi. Selen Kocabaş, programda Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan’ı için ’Simsiyah’ reklamlarını düzenleyen Filli Boya CEO’su Gözde Akpınar’a plaket verdi.
ARZUHAN DOĞAN YALÇINDAĞ : KADIN YÖNETİCİLERİN OLDUĞU YAPILARDA SEZGİLERİN ÇOK DAHA KUVVETLİ OLDUĞUNU GÖZLEMLEDİM.
Programda bir konuşma yapan, Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi ve Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, bir insanı değerlendirirken formasyonu, eğitimi, geçmişi, kişiliği olarak değerlendirmek gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
"Ama ben cinsiyetin de burada bir fark yarattığını düşünüyorum. Şimdiye kadar iş hayatında ve yöneticilik sürecinde gördüğüm; kadınlar konuları daha derinlemesine analiz etmek istiyorlar. Erkekler ise daha pratikler. Kadınlar toplum içinde var olma mücadeleleri, üstlendikleri sorumluluk ve roller nedeniyle karmaşık yapıları yönetme konusunda doğal bir yeteneğe sahipler. Bunun yanında erkeklere göre çok daha duygusalız. Kadın yöneticilerin olduğu yapılarda sezgilerin çok daha kuvvetli olduğunu gözlemledim. Ben iş hayatında çok sesliliğe ve çeşitliliğe çok inanıyor ve yönetici olarak bu farklı ancak bütünleyici özellikleri değerlendirerek çok daha fayda yaratılabileceğine inanıyorum."
"GRUBUMUZDA ORAN YÜZDE 44. MEMNUNİYETLE SÖYLÜYORUM Kİ TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE"
Son yıllarda kadın istihdamında artış yaşanmasına karşın, gelinen noktanın hala arzu edilenin çok gerisinde bulunduğunu dile getiren Yalçındağ, "Ayrıca rakamlar son yıllarda daha çok kadının çalışma hayatına girdiğini gösterse de, kadın istihdamının sadece üçte ikisinin gerçek anlamda ve fiilen iş hayatında bulunan kadınlardan oluştuğunu gösteriyor. Kendi çalıştığım sektöre bu açıdan baktığımda, aslında medyadaki tablo dünyanın diğer ülkelerinde pek de farklı değil. Televizyon grubunda çalışan kadın oranı ve yönetim kadrosuna sahip olduğu oran yüzde 44. Memnuniyetle söylüyorum ki Türkiye ortalamasının üzerinde" dedi.
"FARKINDA OLALIM, FARKINDALIK YARATALIM"
Arzuhan Doğan Yalçındağ, medya ve insan, medya ve kadın arasında ki etkileşimin çift taraflı olduğunu, bu etkileşimin yapıcı yönlendirmek ve yönetmek, bu sektördeki tüm paydaşların sorumluluğunda bulunduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizlerin sorumluluğu. Bizler doğru iletişimle, kadını hem rencide etmeden, bunun yanı sırada gerçekleri göz ardı etmeden ince bir çizgi üzerinde iletişim yapmaya çalışıyoruz. Özgecan ile yaşadıklarımız, pek çok yaşananı gün ışığına çıkardı. Sosyal medyadan tanıdığımız, tanımadığımız ne çok kadın taciz yaşamış. İçinde saklamış, yalnız aşmaya çalışmış yaşadıklarını. Oysa ki yalnız değiller yalnız kalmamalılar. ’Tek başına ne yapabilir’ diye kenarda seyirci olmayalım. Farkında olalım, farkındalık yaratalım. Değişim için buna ihtiyacımız var."
"TÜM TÜRKİYE’NİN POTANSİYELİNİ HAREKETE GEÇİRMEK İÇİN BİR ÇABA İÇİNDEYİZ"
Arzuhan Doğan Yalçındağ konuşmasının ardından salonda bulunan kadınların sorularını yanıtladı. Yalçındağ, "Şirketinizin kadınlara yönelik ne projeleri var" şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi,
"Özgecan olayından sonra hepimiz, tüm ülke gibi biz de çok daha duyarlı olduk. Ama ondan önce de kadınla ilgili haberlerde, hem haber içeriklerinde, hem haber sayısının artırılmasında zaten bir farkındalık vardı. Dünya ortalamasında sadece yüzde 21 oranında haberlerde kadına yer veriliyor. Dolayısıyla böyle bir farkındalığımız vardı. Grup olarak projelerimiz var. Kardeşlerimle beraber yürüttüğümüz ’Baba beni okula gönder’ projesi var. Onlarca yurt yapıldı Türkiye’de, kız yurdu yapıldı. Birçok kız çocuğuna okuma imkanı verildi projeyle. ’Aile İçi Şiddete Son Projesi’ var uzun süredir süre gelen, Hürriyet’in önderlik ettiği. Şimdi görüyorum ki ’Aile İçi Şiddete Son’ ve "Baba Beni Okula Gönderö projeleri tüm Türkiye’ye mal olmuş. ’Haklı Kadın Platformu’ var. Kadın konularında grup olarak hem kendi potansiyelimizi ortaya koyuyor hem de tüm Türkiye’nin potansiyelini harekete geçirmek için bir çaba içindeyiz."