‘Arena’da Rönesans

Güncelleme Tarihi:

‘Arena’da Rönesans
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 20:38

Hollanda’nın simge stadyumu ‘Amsterdam Arena’yı Türk şirketi yenileyecek

Haberin Devamı

RÖNESANS Holding, Hollanda’daki şirketi Ballast Nedam ile “Amsterdam Arena” stadyumunda yenileme çalışmalarına başlıyor. Şirket 1993-1996 arasında inşa edilen Amsterdam Arena’nın kurucuları arasında da yer alıyor ve Amsterdam Arena ile imzalanmış bir kuruculuk anlaşması da bulunuyor.

DÜNYANIN EN İYİLERİNDEN

Amsterdam Arena CEO’su Henk Markerink, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz 20 yıl boyunca stadyumda kalite, inovasyon ve sürdürülebilirliğe yatırım yapmaya devam ettik. Bu büyük çaplı yenileme projesi de aynı vizyon çerçevesinde gerçekleşiyor. Yenileme projesi ile Arena, dünyanın en iyi futbol stadyumları liginde oynamaya devam edecek. Hedefimiz, Ballast Nedam ile ilk günden bu yana süregelen işbirliğimizin gelecekte de aynı şekilde devam etmesi” yorumlarını yaptı.

Haberin Devamı

Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak ise, “Avrupa şehirlerinin en büyük projelerinde Rönesans imzası bulunması, sadece bizim için değil Türkiye için de gurur kaynağı. Bu büyük proje ile uluslararası çapta önemli bir imza daha attık. Rönesans Holding grup şirketlerinden Ballast Nedam’ın kurucuları arasında yer aldığı Amsterdam Arena ile değerli bir işbirliği içindeyiz. Bu işbirliğini geleceğe de taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.

3 AŞAMALI ÇALIŞMA

Arena 2020 adı verilen yenileme projesi toplam üç aşamadan oluşuyor. İlk aşama, stadyumun doğu kanadını kapsıyor. Birinci aşama çalışmalarının tamamlanmasının ardından başlayacak ikinci aşamada güney kanadı ve son aşamada ise kuzey kanadındaki çalışmalar tamamlanacak. 2020 projesi ile stadyumun birinci ve ikinci katlarındaki tribünlerinin ardında yer alan salonların da genişletilmesi öngörülüyor. Proje kapsamında ilave asansörler, tuvaletler, yiyecek-içecek noktaları ve yürüyen merdivenler de yapılacak. Böylece, stadyuma gelen misafirlere sunulan hizmetlerde önemli bir iyileşme sağlanması hedefleniyor. Stadyumdaki koltuk sayısı ise aynı kalacak. Diğer taraftan stadyumun görünümü de değişecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!