Arap sermayesi yüzünü Türkiye’ye çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Arap sermayesi yüzünü Türkiye’ye çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2005 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Ortadoğu sermayesinin yüzünü Türkiye’ye çevirdiğini söyledi. Erdoğan, AKP’nin Meclis Grubu’nda Kuveyt, Katar, Bahreyn, BAE’ye yaptığı ziyaretlerin neticesini hemen toplamaya başladıklarını da söyledi. Erdoğan, ‘Daha ziyaretlerin gerekçelerini konuşurken, muhataplarımız hemen Türkiye’ye gelerek hangi alanlarda yatırım yapacaklarını planlamaya başladılar. Hamdediyoruz Allah’a bugünleri gördük’ dedi.

Mavi Akım açılışını kastederek, ‘Bu açılışla Türkiye’nin artık bir krizler ülkesi değil, fırsatlar ve imkanlar, ikinci el fikirlerin projelerin ülkesi değil, özgün ve orijinal proje ve yatırımların ülkesi olduğunu’ belirten Erdoğan, Mavi Akım’ın Türkiye’ye büyük fırsatlar ve imkanlar sunacağını vurguladı. İtalya Başbakanı Berlusconi’den sonra İtalya Cumhurbaşkanı’nın 600 işadamıyla Türkiye’ye geldiğini anımsatan Erdoğan, İtalyan şirketleri temsilcilerinin yatırım imkanlarını yerinde izlemek için geldiğini, yakında doğalgaz dağıtımı ve başka alanlarda yatırım için Rus şirketlerinin de geleceğini belirtti.

PETROL KUYULARIMIZ YOK:

Erdoğan, bir süre önce gittiği Katar’da ‘enteresan bir tespitle karşı karşıya kaldığını’ söyledi. 17 bin kilometrekarelik toprağa sahip, nüfusu Türkiye’nin yüzde 1’i kadar olan Katar’ın, gelecek 4 yıl için planladığı yatırım miktarının 90 milyar dolar olduğunu belirten Erdoğan, şöyle dedi: ‘Türkiye’nin alanına ve nüfusuna bakıyorsunuz, bir de Katar’ın. Bizim petrol kuyularımız yok.. Farklı kaynaklar üretmek için arkadaşlarımla birlikte dünyayı fellik fellik dolaşıyoruz. Acaba kimler ülkemizde yatırım yapabilir, küresel sermayeyi ülkemize nasıl kaçırırız..’

GİTMESEK KİMSE ARAMAZ:

Erdoğan, çok gezdiği eleştirilerini yanıtlarken de, ‘Bu anlattıklarımız için yurtdışına çıkıyoruz. Biz Türkiye’yi kalkındırmak, ayağa kaldırmak, önünü açmak, ufkunu genişletmek için dolaşıyoruz. Bu, aynen bu anlayışla devam edecek. Eğer bunu yapmazsak kimse arayıp bizi bulmaz’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!