Güncelleme Tarihi:
SEKTÖRDEKİ İLK MERKEZ
Aynı zamanda sektördeki ilk Ar-Ge Merkezi olduklarını hatırlatan Elvan Grubu Başkanı, şöyle devam etti: “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2012 yılında sektördeki ilk Ar-Ge Merkezi belgesini bize verdi. Bu bizim için büyük onur, aynı zamanda sorumluluktu. Bunun bilinciyle çalıştık. Ar-Ge merkezimiz tarafından son 2 yılda 50 proje tamamlandı. Bu 50 projenin sonunda ticarileşen ürünlerin toplam ihracat içindeki payı yüzde 20 olarak gerçekleşti. Devam eden 32 tane daha proje var. Bugüne kadar 16 TEYDEB ve 1 Santez projesi hazırlandı.7 tane de hazırlanması süren proje var. Elvan olarak Türkiye’de gıda sektöründeki en fazla TEYDEB projesi yapan firmayız. Bu kadar çok proje yapınca başarı da beraberinde geliyor, ilkler gerçekleşiyor.” Hidayet Kadiroğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Yıldız Teknik Üniversitesi gibi üniversitelerle işbirliği yapmanın da başarılarına önemli katkı yaptığını kaydetti.
İLKLERE İMZA ATILDI
Hidayet Kadiroğlu, Elvan Ar-Ge Merkezi çalışmaları sonucunda sektörde bir çok ilke imza attıklarını belirterek bunlardan bazılarını şöyle sıraladı;1- Kendine has mayası ile tüketici testlerinde yüzde 95 başarı elde eden çikolata dolgulu kruvasan (Proje çıktıları patent başvurusu ile sonuçlandı.)2- Hollanda tarzı caramel waffle üretimi3- Karamel dolgulu çikolata kaplı sütlü fondan4- Donut kek (çikolatalı, muzlu, çilekli)…5- Devam eden projelerimizden de 5 tanesi Türkiye ‘de ilk olacak. Bu İLKlerimizi de 2016 yılında pazara sunmayı hedefliyoruz.
ENDONEZYA YATIRIMI…
Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, Ar-Ge Merkezi gezisi sonrasında Endonezyalı gazetecilerin sorularını cevapladı. Endonezya’ya ihracat ve yatırım konusundaki bir soru üzerine Hidayet Kadiroğlu şunları kaydetti: “İhracat yaptığımız pazarlarda piyasa olgunlaşınca doğrudan yatırım da yapıyoruz. Bu kapsamdan olmak üzere Mısır’a yaptık, Hindistan’a da yapıyoruz. Endonezya’ya neden olmasın!... Çünkü palm yağı, kakao yağı ve Hindistan cevizi gibi bazı temel hammaddeleri Endonezya’dan getiriyoruz. Bunları orada da işleyebiliriz. Bunun için önce ticatimizi geliştirmemiz lazım. Fakat Endonezya’daki bürokrasi ticareti engelliyor. İhracat için bir belge alımı 1-2 yılı buluyor.”