Ar-Ge’ye 4 milyar Euro ayırdı, Türk müşterisi Mercedes’te ön plana çıktı

Güncelleme Tarihi:

Ar-Ge’ye 4 milyar Euro ayırdı, Türk müşterisi Mercedes’te ön plana çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2010 00:00

Mercedes’in 125 yıldır otomobil teknolojileri geliştirdiğini söyleyen Mercedes-Benz Ar-Ge Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Herbert Kohler, “Bugüne kadar 80 bini aşkın otomotiv patenti alındı. Otomobili yeniden yaratma çabamızı hiç bir zaman bırakmadık. Airbag, ABS ve ESP’yi otomotiv sektörüne kazandırdık. Sonra diğer üreticiler de bunları kulandı. O nedenle her otomobilin içinde aslında bir Mercedes var” dedi.

Haberin Devamı

Otomotiv sektörünün geleceğini oluşturması beklenen elektrikli otomobil için de Mercedes’in 600 adet patent aldığı bunların 230’nun sadece lithium-ion pil teknolojisi ile ilgili olduğu belirtildi.
Otoparktaki insanları izliyoruz
Mercedes-Benz’in Ar-Ge’ye yılda 4 milyar Euro yatırdığını belirten Kohler, şöyle konuştu: “Mercedes’in dünya genelindeki Ar-Ge departmanında 19 bin kişi çalışıyor. Silikon Vadisi’nde bile otomotiv Ar-Ge’si açan ilk şirket biz olduk. Dünyadaki teknolojileri takip eden teknoloji gözleme merkezimiz, bütün yeni geliştirilen teknolojileri yakından takip edip bunları otomotiv nasıl yansıtabilirizin üzerinde çalışıyor. Bir otel ya da bir marangozun önündeki, otoparktaki insanların davranışlarını saatlerce
izleyen çalışanlarımız var.”
Düğmeyle fikir alıyoruz
Mercedes Müşteri Araştırma Merkezi Başkanı Goetz Rether ise müşteri araştırmalarını daha önce ABD ve Almanya üzerinde gerçekleştirdiklerini belirterek, “Ancak artık aralarında Türkiye’nin de bulunduğu gelişmekte olan ülkeleri ön planda tutuyoruz. Müşterilerden, onlara verdiğimiz araçların orta konsoluna yerleştirdiğimiz bir düğmeye basarak, akıllarına yeni bir fikir geldiğinde bizimle paylaşmaları için kayıt etmelerini istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

25 milyon dolarlık simülatör

Sadece rüzgar tünelleri ve simülatörlerden oluşan teknolojik test sahaları için 160 milyon dolarlık bütçe ayırırken, 25 milyon dolarlık dev simülatör şirketin göz bebeği oldu. Modelleri yola çıkmadan dijital ortamda test edilmesini sağlayan bu simülatör, cadde kullanımında ortaya çıkabilecek hata payını en aza indirilmesine katkıda bulunuyor. 22 tonluk bu simülatör, 360 derecelik görüş açısına sahip. İçinde gerçek bir aracın bulunduğu bu teknolojik oyuncak, Mercedes’in test pilotları tarafından da kullanılıyor.

2.el otomobil fırsatları hurriyetoto.com’da

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!