4 yıl sonra MacBook

Güncelleme Tarihi:

4 yıl sonra MacBook
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2016 19:52

Apple ‘Yeniden merhaba’ (Hello again) yazan davetle 4 yıl aradan sonra üst segmentteki dizüstü bilgisayar modeli MacBook Pro’yu tanıttı. Şirketin baştan aşağıya yenilediği MacBook Pro’da ‘touch bar’ adındaki özellik beğenileri topladı.

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ devi Apple, üst segmentinde yer alan dizüstü bilgisayar modeli MacBook Pro’yu baştan aşağıya yeniledi. Apple’ın en çok satan ve önemli bir kitleye hitap ettiği dizüstü bilgisayar modeli olan MacBook Pro, en son 2012 yılında yenilenmişti. Ancak şirketin dün akşam “Yeniden merhaba” (Hello again) yazan davetle tanıttığı yeni MacBook modelleri hem özellikler hem de tasarım bakımından dikkatleri üzerine çekti. Apple’ın ABD’nin California eyaletinde yer alan Cupertino’daki merkezinde düzenlenen etkinlikte tanıtılan yeni modeller, ‘Touch Bar’ adındaki özellikle beğenileri topladı. Klavyenin üzerinde yer alan mini bir dokunmatik OLED ekran olan ‘Touch Bar’, kullanıcıların bilgisayar ekranlarında yaptıkları işlemlere ek olarak yeni bir fonksiyon ekliyor. Örneğin, video ve fotoğraf düzenleme araçları, yazı yazarken kelime tahmini, mesajlarda emojiler seçenekleri, e-posta kısayolları ve daha fazla özellik ana ekrana ek fonksiyonlar katacak şekilde kullanılabiliyor. Buradaki kısa yollar ise ‘sürükle-bırak’ şekilde değiştirilebiliyor. Özellikle tam ekran modundayken ‘Touch Bar’ etkili olarak kullanılabiliyor.

PARMAK İZİ OKUYACAK

Ayrıca ‘Touch Bar’ın sağ tarafında bir parmak izi okuma özelliği ‘Touch ID’ de yer alıyor. Hem dizüstü bilgisayar güvenliği hem de Apple Pay ile internetten kolay alışveriş için kullanılacak olan bu parmak izi okuma sensörü aynı zamanda bilgisayarı açmak için de kullanılıyor.
yüksek performans

Haberin Devamı

Apple’ın ekran teknolojisi ‘Retina’nın geliştirilmesi dikkat çeken detaylar arasında. Daha önceki modellere göre yüzde 67 daha parlak, yüzde 67 daha fazla kontrastın yer aldığı yeni ekranların renk zenginliği de artırıldı. Buna ek olarak 15 inç MacBook Pro modelinde Radeon Pro grafik kartıyla önceki modellere göre 2.3 kat performans yükseltildi. 13 inçlik modelde bulunan Intel Iris ise 2 kat daha hızlı grafik işlemleri sağlıyor.

TV UYGULAMASIYLA TEK YERDEN ERİŞİM

MACBOOK Pro modellerinden önce Apple CEO’su Tim Cook, ‘TV’ adında yeni bir uygulama duyurdu. Apple TV, iPhone ve iPad’de birçok uygulamadaki televizyon programlarını ve filmleri tek bir yerde toplayan TV uygulaması, ücretli içeriklerin de tek bir yerden yapılmasını sağlıyor. Apple’ın sesli asistanı Siri de kullanıcılara bu uygulamada daha fazla yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

6 BİN TL’DEN SATILACAK

Yeni MacBook  Pro’lar 2 farklı ekran boyutuyla  kullanıcılara sunulacak. Toplantıda paylaşılan bilgilere göre 13 inçlik MacBook Pro bir önceki modele göre
yüzde 17 daha ince ve yüzde 23 daha az yer kaplıyor. Ağırlığı 1.3 kilogram. 15 inçlik  model ise bir önceki modele göre yüzde 14 daha ince ve yüzde 20 daha az yer kaplıyor. Bu modellere ek olarak ‘Touch Bar’ özelliğinin yer almadığı bir seçenek daha var. Türkiye satış fiyatları ‘Touch Bar’ olan 13 inç ve 15 inçlik modellerde 7 bin 199 TL ile 11 bin 099 arasında değişiyor. ‘Touch Bar’ özelliği olmayan 13 inçlik yeni MacBook Pro’nun satış fiyatı ise 5 bin 999 TL’den başlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!