Güncelleme Tarihi:
CNR Expo Fuar Merkezi'nde dün başlayan "Bayim olur musun“ fuarında görüştüğümüz Faruk Güllü, yurtdışından ciddi franchise talepleri aldıklarını anlattı. Yurtiçinde bayilik vermeye geçen sene başladıklarını ve 1 senede 23 franchise mağaza ile toplam satış noktasını 41'e ulaştırdıklarını belirten Güllü, 2013 sonuna kadar 55 mağazaya çıkacaklarını belirtti.
ÜÇÜNCÜ ÜLKE ARNAVUTLUK
İstanbul ve Antalya dışında Estonya ve Bakü’de üretim tesisi ve satış noktalarının bulunduğunu kaydeden Güllü, şunları söyledi:
"Pek çok ülkeden franchise talebi alıyoruz ama sonunda Arnavutluk’ta karar kılarak ön sözleşme imzaladık. Arnavutluk'u seçmemizin en önemli sebebi yeme içme kültürü olarak bize oldukça yakın olmaları. Aynı zamanda franchise mağazamızı açacak olan kişinin Türkiye'de eğitim almış olması ve buradaki iş hayatını biliyor olması, kısacası aynı dili konuşabiliyor olmamız, ayrıca önemli bir etken oldu. Bu bölgede satış noktasının yanı sıra üretim de yapılacak."
Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan, Mısır, Almanya ve Fransa'dan da çok ciddi talep gördüklerini söyleyen Faruk Güllü, “Bu bölgelere üretim tesisi kurmadan mağaza açmamız mümkün değil. Yani iş sadece franchise vermekle bitmiyor. Bu yüzden bu planı 2014'ün ikinci yarısına erteledik. Kuveyt, Katar ya da Suudi Arabistan'dan birini seçip tesisimizle birlikte bayilik vereceğiz" diye konuştu.
Güllü, 1993 yılında ilk üretim tesislerini kurdukları Bakü'de de 20 yılın ardından master franchise hakkı vermeye ve yeni bir üretim tesisi daha kurmaya hazırlandıklarını kaydetti.
Franchise koşulları ile ilgili de bilgi veren Güllü, "Bizim çok keskin sınırlarla çizilmiş koşullarımız yok. Çok fazla değişken söz konusu. Ama kısaca şöyle söyleyebilirim ki 100 metrekarelik geleneksel bir Faruk Güllüoğlu mağazası açmak için en az 300-400 bin liraya ihtiyaç var. Normal koşullarda yatırımcı, 4 ile 5 yıl arasında yaptığı yatırımın geri dönüşünü almış olması gerekir" dedi.
"ANTEP'TE ÇARŞIYA ÇIKAMIYORUM BENİ GÖREN FİYATLARI YÜKSELTİYOR"
Kısa bir süre önce artan fıstık fiyatlarından yakınışıyla gündeme gelen Faruk Güllü, " Biz baklavalarımızda Antep fıstığından başka bir şey kullanmayız. Çünkü başka bir fıstık kullansak lezzet farkı hemen anlaşılır. Bu yüzden de malzemelerimizi memleketimiz Antep'ten temin ediyoruz. Ama ben Antep'te çarşıya çıkamıyorum. Beni göre fiyatları yükseltiyor, üzerine koyarak satıyor" diye konuştu.