Ankara’ya dev proje

Güncelleme Tarihi:

Ankara’ya dev proje
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2013 00:49

Pasifik İnşaat tarafından hayata geçirilen, Ankara’nın ofis, rezidans ve alışveriş merkezi özelliklerine sahip karma kullanımlı proje Next Level’ın açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

Haberin Devamı

2011’de temeli atılan ve yaklaşık 500 milyon lira yatırım bedeliyle hayata geçirilen projede, büyüklükleri 97 ile 158 metrekare arasında değişen 40 süit ile 148 ile 247 metrekare arasında değişen 65 rezidans daire yer alıyor. Rezidans dışında projede 133 ofis ve 42 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip AVM be bulunuyor.

POTANSİYELİ ARAŞTIRDIK

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz’un da katıldığı açılışta konuşan Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, projeyi hayata geçirmeden önce Ankara’nın ihtiyaçlarını ve potansiyelini araştırdıklarını, daha sonra projeyi geliştirdiklerini söyledi.

TÜRKÇE İSİMLER VERİLMELİ

İstanbul’daki benzeri yatırımların açılışında isimlendirme konusundaki daha önceki sözlerini hatırlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu tür eserlere yabancı dillerde isimler yerine Türkçe isimler verilmesi gerektiğini ifade etti. Başbakan Erdoğan, Next Level AVM’nin açılış kurdelesini keserken, “Patent sıkıntısı varmış. Pantenti, ben dedim alırım size. Merak etmeyin. Yeter ki ismi hayırlısıyla değişsin” dedi.

Haberin Devamı

Şehirlerde kıyım yapıldı

ERDOĞAN şehirler için planlar yapılırken 50 yıllık, 100 yıllık hatta 200 yıllık planlamalar yapılması gerektiğini ifade etti. Başbakan Erdoğan, “Maalesef 5 yıllık, 10 yıllık planlamalar yapıldı. Belki de bu dahi düşünülmedi. Birçok şehrimizde anlık çözümler üretildi, sonrası hiç düşünülmeden, o anlık müdahalelerin orta ve uzun vadedeki etkisi düşünülmeden çok büyük kıyımlar yapıldı, tarihi eserler yok edildi, onlarca, yüzlerce cami, kervansaray, han, şadırvan, kale ve surlar tahrip edildi, su yatakları kapatıldı, şehirlerimiz adeta katledildi” dedi.

Hayalim tüm Ankara’yı görmek

BAŞTA uzun vadeli planlar, stratejiler üretilmediği, şehirler noktasında büyüme ve gelişme istikameti çizilmediği için ortaya çıkan sorunlara çözüm üretmenin zorlaştığını dile getiren Başbakan Erdoğan, “Burada bir hayalimi açıkça sizlerle paylaşmak istiyorum, gönül isterdi ki Ankara’da TBMM’nin penceresinden Kızılay’a doğru baktığımızda Ulus’u, Eski Meclis Binası’nı, Ankara Kalesi’ni görebilelim. Arada da sadece yeşil alanlara, parklara, yayaların rahatça dolaşabildiği geniş bulvarlara sahip olabilelim” dedi.

BAKMADAN GEÇME!