Güncelleme Tarihi:
YGA’nın hedefinde Anadolu’ya Bilim Seferberliği bulunduğunu anlatan YGA Danışma Kurulu Üyesi ve Harvard-MIT öğretim üyesi Mehmet Toner, “Bilim Seferberliği’nin amacı genç yaşta çocuklara merakı öğretmek, öğrenmeyi sevdirmek. Gelecekte hangi mesleği seçerlerse seçsinler bilimi severek ve merak duygusuyla büyürlerse başarılı olurlar. Amacımız meraklı, dünyayı değiştirebilecek ama tüm bunları yaparken de kalplerini yolda bırakmayacak; akıl ve kalple, birlikte başaracak gençler yetiştirmek. YGA, Bilim Seferberliği ile Türkiye’nin en parlak gençleri, en dezavantajlı okullara, en son teknolojiyi götürecek” dedi.
YGA Bilim Seferberliği’nin, 3 yıl içinde 5 bin okulda 2 milyon öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Projenin ilk adımı olarak ise, 81 ildeki 500 okula 5000 bilim seti gönderilecek. Projeye destek olmak isteyen herkes bilimseferberligi.org adresinden bağış yaparak Bilim Seferberliği’ne katılabiliyor, bilim seti hediye etmek istediği ili kendi seçebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile imzalanan protokol kapsamında yine MEB tarafından belirlenen her okula 10’ar adet bilim seti gönderilirken, öğretmenler de zengin deney içerikleri ve bilim setinin sınıf içi kullanımına dair eğitimlere ulaşabilecekleri platforma erişim hakkı kazanıyorlar. YGA Bilim Seferberliği kapsamında bugüne kadar 80 bin öğrenciye ulaşıldı. Özellikle köy okullarındaki öğretmenlerden beklenenin çok ötesinde olumlu geri dönüş geldi.
YGA aynı zamanda bir Dijital İçerik Fabrikası. Sürekli olarak çocuklara bilimi sevdirecek ve onlara ‘Yaratıcı bağlar kurma, karar verme, azimle hayata geçirme, değerlendirme’ gibi yetkinlikler kazandıracak dijital içerikler üretiyor. Bu içerikleri kendi dijital platformlarında test ederek her geçen gün yeniliyor ve geliştiriyorlar.