Anadolubank'a 160 milyon dolarlık sendikasyon kredisi

Güncelleme Tarihi:

Anadolubanka 160 milyon dolarlık sendikasyon kredisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2006 15:44

Anadolubank, uluslararası para piyasalarından 160 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı.

Haberin Devamı

Anadolubank'tan yapılan açıklamaya göre, sendikasyon kredisinin imza töreni Londra'da yapıldı.

Açıklamada, ilk aşamada 100 milyon dolar ile piyasaya çıkan kredinin, katılımcı finans kuruluşlarından gelen yoğun talep ile 168,5 milyon dolara ulaştığı, Anadolubank'ın bu artı talebin belli bir kısmını kabul etmeyi tercih ederek krediyi 160 milyon dolar ile kapattığı belirtildi.

Kredi, American Express Bank GmbH, Commerzbank Aktiengesellschaft, Deutsche Bank AG, London Branch, Finansbank (Holland) N.V., Standard Bank Plc, Standard Chartered Bank, Unicredit Group (Bayerische Hypo-und Vereinsbank AG and Bank Austria Creditanstalt AG tarafından temsil edildi) ve Wachovia Bank National Association liderliğinde 30 yabancı bankanın katılımıyla sağlandı.

Haberin Devamı

Anadolubank'ın tarihindeki üçüncü sendikasyon anlaşması olma özelliği taşıyan kredinin, Anadolubank'ın hesabına geçiş tarihinden itibaren 364 günlük vadede ve faiz payının yıllık libor artı 35 bps olduğu açıklanırken, ihracatın finansmanında kullanılacağı belirtildi.

Anadolubank Genel Müdürü Pulat Akçin, yaptığı değerlendirmede, sendikasyon anlaşmasında taleplerinin çok üstünde rakamlara ulaştıklarını belirterek, bu durumun uluslararası para piyasalarının Anadolubank ve Türkiye'ye olan güvenin göstergesi olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!