Amazon'da skandal

Güncelleme Tarihi:

Amazonda skandal
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2013 15:28

Dünyanın önde gelen online alışveriş sitesi Amazon’un Almanya’daki depolarında neo-nazi skandalı yaşandığı ortaya çıktı. ARD televizyonunun yayınladığı görüntülerde 5 binden fazla geçici göçmen işçinin çalıştığı depoda güvenlik görevlilerinin neo- Nazi kıyafetleri giyen ve bu görüşle bağlantısı olan kişiler olduğu görülüyor. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden çalışmaya gelen göçmenleri ‘kontrol altında tutmak’ için şirketin bu yola başvurduğu belirtiliyor.

ARD’nin haberine göre depolarda çalışan işçilere söz verildiğinden daha az ödeme yapıldığı, sürekli aramalara tabi tutuldukları ve neo-Nazi üniformaları giyerek tehdit edildikleri aktarıldı.    

Güvenlik şirketini Amazon bulmadı
Amazon’dan yapılan açıklamada olayın soruşturulacağı belirtilirken şirket sözcüsü Ulrike Stoecker, “Amazon ayrımcılığa ya da tehditlere tolere etmez” dedi. Stoecker, güvenlik firmasının Amazon tarafından kiralanmadığını vurgulayarak yine de bu durumu araştıracaklarını ve gerekli önlemlerin alınacağı bilgisini verdi.   
Noel’de binlerce elaman alınıyor

Şirketin Almanya’da 7 bin 700’den fazla çalışanı bulunuyor. Bununla beraber özellikle Noel’den önce siparişlerin yetiştirilebilmesi için binlerce geçici eleman alınıyor.

Çoğu Avrupa’dan

Alman sendikası ver.di ise yaptığı açıklamada Amazon çalışanlarının yıllardan beri baskı, aramalar ve kısa molalar nedeniyle şikayetçi olduklarını belirtirken geçici işçilerin çoğunun Avrupa’da işsizliğin yüksek olduğu ülkelerden geldiğini aktardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!