Amasya Şeker'de şok istifa

Güncelleme Tarihi:

Amasya Şekerde şok istifa
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2010 15:48

AMASYA Şeker Fabrikası ve Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, düzenlediği toplantı ile tüm görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 100 bin üyesi bulunan Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve buna bağlı ortaklıklar olan Amasya Şeker Fabrikası A.Ş. ile Pan-Et A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, bugün Büyük Amasya Oteli’nde basın toplantısı düzenledi. Şeker pancarına uygulanan kota nedeniyle, üretim kapasitesi 100- 120 bin ton olan Amasya Şeker Fabrikası’nın, bugün 50- 60 bin ton üretim yapmak zorunda kaldığını belirter Demir, “Bununla pancar üreticisine ‘sen pancar ekme’, fabrikya da, ‘sen zararına çalışırsan çalış, çalışmazsan kapat’ mesajı verilmek istenmektedir” dedi.

Bu nedenlerle tüm görevlerinden istifa ettiğini söyleyen Mahmut Demir, “Vefakar köylümün kazancı, fabrikamızın kurtuluşu için gerekli olan kotanın artırılması benim istifam ile gerçekleşecekse, bu benim için gurur olur. Bunun için de istifa ediyorum. Umarım şimdi önümüzdeki 3 aylık ekim öncesi çiftçimiz kotanın artılışı müjdesini alır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!