Altının fiyatları bugün de yükselişte... Çeyrek altın fiyatı ne kadar?

Güncelleme Tarihi:

Altının fiyatları bugün de yükselişte... Çeyrek altın fiyatı ne kadar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 10:24

Altın fiyatlarının ne kadar olduğuna yönelik sorular haftanın ikinci işlem gününde de devam ediyor. Yatırımlarını değerlendirmek için piyasaları anbean takip eden ve en doğru zaman bekleyen vatandaşlar, özellikle gram ve çeyrek altın fiyatını yakından takip ediyor. Peki son haftalarda rekor kıran çeyrek altın fiyatı bugün ne kadar oldu?

Haberin Devamı

Altın, Kuzey Kore'nin füze denemesine hazırlandığı haberleri ve ABD vergi reformuna ilişkin belirsizlikten destek bularak yükselişe geçti. Altın fiyatları pazartesi günü 1,299.29 dolara kadar çıkarak Ekim ortasından bu yana en yüksek seviyesini gördü. Peki altın fiyatları yeni güne nasıl başladı. Çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu?

Haftanın ilk işlem gününe yatay başlayan gram altın 163 TL'den satışa sunuluyor. Pazartesi günü 1,299.29 dolara kadar çıkarak Ekim ortasından bu yana en yüksek seviyesini gören ons altın ise  0.2 yükselişle ons başına 1,297.10 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 10:05'te 1,293.78 dolara geldi.

Altının ons fiyatı, altı haftanın zirvesine yakın seyrederken, çeyrek altın 267 liradan alıcı buldu. Altın fiyatları gerilese de, dün gördüğü altı haftanın zirvesine yakın seyrini sürdürürken; yatırımcılar Fed başkan adayı Jerome Powell için yapılacak atama toplantısını ve ABD vergi reformuna ilişkin haftanın ilerleyen günlerindeki olası oylamayı bekliyorlar.

Spot altının ons fiyatı dün 1,299.13 dolar ile 16 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra bugün yüzde 0.1 düşüşle 1,293 dolara geriledi.
ABD altınının Aralık vadeli fiyatı yüzde 0.1 düşüşle 1,293.10 dolara geriledi.

Haberin Devamı

ANLIK ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN NE KADAR?

Altının gram fiyatı saat 12.57 itibariyle 163 liradan işlem görürken; çeyrek altın yüzde 1.70 yükselişle 267 liradan alıcı buldu. Cumhuriyet altını ise 1099 lirada hareket etti.

ALTIN 1 AYIN ZİRVESİNDE

Altın, Kuzey Kore'nin füze fırlatmaya hazırlanıyor olabileceğimne ilişkin haberler ve yatırımcıların dikkatlerini ABD vergi reformuna ilişkin belirsizliğe çevirmeleri ile birlikte, kazançlarını bir ayın zirvesi yakınlarında korudu.

Spot altın fiyatları yüzde 0.2 yükselişle ons başına 1,297.10 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 10:05'te 1,293.78 dolara geldi.

Fiyatlar Pazartesi günü 1,299.29 dolara kadar çıkarak Ekim ortasından bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Hong Kong'da Wing Fung'ın varlık yönetiminden sorumlu idari direktörü Mark To, "Riskten kaçınma altının temel yönlendiricisi olmaya devam ederken, yatırımcılar periyodik jeopolitik gerilim ve anlaşmazlıklarla karşı karşıya," dedi ve "Bütün olarak, altın halen merkez bankası hareketlerine çok duyarlı" şeklinde görüş bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!