Altın fiyatları piyasada dikkatleri üzerine çekti! Peki Çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu?

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatları piyasada dikkatleri üzerine çekti Peki Çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2016 09:36

Altın fiyatları bir anda yükselişe geçerek piyasada dikkatleri üzerine çekti. Çeyrek altın fiyatlarını merakla takip eden yatırımcılar yaşanan gelişmeler sayesinde büyük kar elde ettiler. Altın fiyatları İngiltere'de meydana gelen gelişmeler ile bir anda tavan yaptı. Piyasada yatırım amacı ile en çok tercih edilen ürünlerden biri olan çeyrek altın, fiyatlarında artış göstererek uzun bir aranın ardından 200 liranın üzerine çıktı. Peki Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarındaki son durum

Haberin Devamı

Çeyrek altın fiyatları geçtiğimiz haftaya düşüş ile başlamış ve yatırımcılarını tedirgin etmişti. Altın fiyatlarının İngiltere'den gelen haberle bir anda yükselişe geçmesi, altın yatırımcısını mutlu etti. Piyasada en çok tercih edilen altın türü olan çeyrek altın fiyatları gelişmelerden pozitif etkilenirken, fiyatı 200 liranın üzerine çıktı. Peki Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarındaki son durum ve çeyrek altın fiyatları

Hafta başından beri düşen altın fiyatları İngiltere'den gelen haberler biranda son zamanların en yüksek fiyatını gördü. Yatırım için en çok tercih edilen altın türlerinden biri olan Çeyrek altın fiyatları da bundan nasibini aldı. Çeyrek altın fiyatları uzun zaman sonra 200 lira bandının da üzerine çıktı. Peki çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu. İşte altın fiyatlarındaki son durum ve çeyrek altın fiyatlarının geldiği son nokta

Haberin Devamı

Altında "Brexit" etkisi.. Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Çavuşculu: - "Dün 198 lira olan çeyrek altın sabah saatlerinde 210 liradan alıcı bulurken, gün içinde fiyatların daha da yükselmesini bekliyoruz"          

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, İngiltere'deki referandumdan Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma yönünde karar çıkmasının ardından altın fiyatlarının yükseldiğini belirterek, "Dün 198 lira olan çeyrek altın, sabah saatlerinde 210 liradan alıcı buldu. Gün içinde fiyatların daha da yükselmesini bekliyoruz." dedi.             

Çavuşculu, İngiltere’nin AB'den ayrılma kararının ardından altın fiyatlarındaki hareketliliğe ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulundu. Altının yıla hareketli başladığını, bu yılın başında 180 lira ile satılan çeyrek altının hızla yükselişe geçtiğine işaret eden Çavuşculu, "Çeyrek altın, bu yıl 16 Mayıs ve 16 Haziran'da 208 lirayla en yüksek seviyeye yükseldi. İngiltere'de dün yapılan referandumda Avrupa Birliği'nden ayrılma yönünde karar çıkmasıyla dün 198 lira olan çeyrek altın, sabah saatlerinde 210 liradan alıcı buldu." diye konuştu.              

Haberin Devamı

Referandumdan ayrılık kararı çıkmasının ardından dün 1.264 dolar olan altının ons fiyatının da 1.320 dolara yükseldiğini ifade eden Çavuşculu, "Kararın etkisiyle güne yükselişle başlayan altının fiyatının daha da yükselmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı. Çavuşculu, şunları kaydetti:             

 "Ocak ayında 180 lira civarında seyreden çeyrek altın, şubatta 190, martta 200, nisanda 195, mayısta 205 lira oldu. Haziran ayı başında 195 liraya satılan çeyrek altın, bugün itibarıyla 210 liradan alıcı buldu. Ay sonunda uluslararası piyasadaki gelişmelerin yansımalarına bağlı olarak çeyrek altının fiyatının 220 liraya, altının onsunun ise 1.400 dolara kadar yükselmesini bekliyoruz. Kararın ardından Birleşik Krallık'ta yaşanacak değişimler de fiyatlara yansıyacak."      

Haberin Devamı

Birleşik Krallık'ta dün yapılan referandumda seçmenler ülkenin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasına karar verdi. Resmi olmayan sonuçlara göre Birleşik Krallık'ta AB'den çıkma yönünde oy kullanan 17 milyon seçmen yüzde 52'lik oy oranını yakaladı.

Dün akşama kadar referanduma ilişkin yayımlanan anketlerde AB'de kalma yanlılarının önde olduğunun görülmesi piyasalarda son dakikaya kadar iyimserliğin hakim olmasına neden olmuştu. Bu iyimserlikle hafta başından bu yana düşüş eğiliminde hareket eden altının ons fiyatı dün günü 1.256 dolardan tamamlamıştı.

Ons altın, Brexit kararının ardından yatırımcıların risksiz varlıklara yönelmesi ile sert bir şekilde yükselişe geçerek 1.358 doları görmesinin ardından kazançlarının bir kısmını geri vererek saat 09.20 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 4,9 artışla 1.318 dolar seviyelerinde dengelendi.

Haberin Devamı

Gram altın ise ons fiyatı ve dolar kurundaki artışla 130,4 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından şu dakikalarda 125 liradan alıcı buluyor.

Analistler, Brexit kararının, bugüne kadar ters yönde pozisyon alan yatırımcılarda paniğe neden olduğunu ifade ederek, stop-loss (zarar kes) emirlerinin de çalışmasıyla fiyat hareketliliklerin oldukça sert olduğunu vurguluyor.

Bugün Brexit ile ilgili yetkililerden gelecek açıklamaların piyasaların ana gündem maddesi olacağına değinen analistler, piyasalarda artan oynaklığın ardından merkez bankalarından gelmesi muhtemel açıklamaların da fiyatlamalar üzerinde belirleyici olabileceğini kaydediyor.

Haberin Devamı

Analistler, teknik açıdan gram altında 130 lira seviyesinin direnç, 120 seviyesinin destek konumuna gelebileceğini belirterek, altının ons fiyatında ise 1.345 dolar seviyesinin orta ve uzun vadeli kritik direnç konumunda olduğunu dile getiriyor.

Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 205 lira, Cumhuriyet altın ise 837 liradan satılıyor.

BAKMADAN GEÇME!