Alman Real, 3 trilyon liraya İstanbul'a geldi

Güncelleme Tarihi:

Alman Real, 3 trilyon liraya İstanbula geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

METRO AG'nin Almanya, Polonya ve Türkiye'de faaliyet gösteren hipermarketler zinciri Real, Ankara, Gaziantep, Bursa ve İzmit mağazalarından sonra Türkiye'deki 5'inci mağazasını M1 Tepe Kartal Alışveriş Merkezi'nde hizmete açtı. İstanbul'daki ilk mağazasını açan Real Genel Müdürü Servet Topaloğlu, bu yıl sonlarına doğru Adana'da yeni bir hipermarket daha açmayı planladıklarını söyledi. Real Türkiye'de 2005 yılına kadar yaklaşık 20 mağazaya ulaşmayı hedefliyor. ‘‘Bizim mağazalarımız 40-50 süpermarketin büyüklüğünde ve tek katlı’’ diyen Topaloğlu, yakın zamanda 10 bin metrekare üstü satış alanı mağazacılığında Türkiye'de toplam 6 mağazası ile sektörün en önde gelen lider firmalarından biri durumuna geleceklerini söyledi.

M1 Tepe Kartal Alışveriş Merkezi'nin 8 bin 500 metrekare net satış alanı üzerine kurulduğunu ve 10 milyon mark harcandığını vurgulayan Topaloğlu, ‘‘En büyük avantajımız fiyatlarımız. Kendi markamız ‘Tipi' de mağazamızdaki en ucuz ürünler olacak’’ dedi.

Türkiye’deki dört mağazada günde yaklaşık 10 bin kişinin kasalardan geçtiğini ve kişi başına harcamanın 8 milyon lira ile 18 milyon lira arasında değiştiğini belirten Topaloğlu, mağaza başına yıllık cirolarının 50 milyon dolar olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!