Alkol ithalatında uygunluk belgesi bir yıla çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

Alkol ithalatında uygunluk belgesi bir yıla çıkarıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2008 11:46

İthal edilecek dökme gıda alkolü, sanayi tipi etil alkol, alkollü karışımların ithalatında uygunluk belgesi süresi bir yıla çıkarıldı.

Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu'nun "Alkol ve Alkollü İçkilerin İç ve Dış Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, alkol ve metanol ithal etmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler, uygunluk belgesi taleplerini, alkollü içki ithal etmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler alkollü içki bildirimlerini, ihracatçı ülkede çıkış işlemleri tamamlanmadan önce, belirtilen belgelerler birlikte Kuruma iletecek.

Yurt içinde üretilen ürünler, adına dağıtım yetki belgesi düzenlenen üreticileri veya ithalatçıları tarafından, alkollü içki satış belgesine sahip gerçek veya tüzel kişilere satış yoluyla piyasaya arz edilecek. Piyasaya arz edilecek ambalajlı alkol ve alkollü içkilerin dağıtımını yapacak firmalar, üreticiler için üretim izni, ithalatçılar için ithalata uygunluk belgesinin yanı sıra alkollü içki ithalatçıları için alkollü içki bildirimini Kuruma ulaştıracak.

Piyasaya arz edilen ürünlerin özellikleri, işleme ve üretim yöntemleri, ambalajlama, etiketlemeleri, üretim izni veya ithalata uygunluk belgesi başvuru dosyası yada alkollü içki bildirim dosyası kapsamında üretici ve ithalatçı firması tarafından beyan edilen bilgilere uygun olacak. Üretim izni veya ithalata uygunluk belgesi başvurusunda veya alkollü içki bildiriminde Kuruma beyan edilmesi gereken, ürüne ilişkin teknik spesifikasyonlar, teknik spesifikasyon raporu formlarından uygun olanına işlenmek suretiyle Kuruma verilecek. Yönetmeliğe eklenen geçici maddeyle de ithal edilecek alkollü içkilerle ilgili ithalata uygunluk belgesi almak üzere Kuruma intikal edilmiş dosyalar, bugün itibariyle alkollü içki bildirimi dosyası olarak işleme konulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!