Alkol için kaldırım ruhsatı

Güncelleme Tarihi:

Alkol için kaldırım ruhsatı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2013 00:00

Alt komisyon AK Parti’den başta Recai Berber ve Süreyya Sadi Bilgiç olmak üzere 4, CHP, MHP ve BDP’den birer milletvekiliyle toplandı. Komisyonda alkol yasağıyla ilgili önemli değişiklikler yapıldı.

Haberin Devamı

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın,  “Mesela rezidansların altındaki spor salonlarında yasa geçerli olmayacak” dedi ve şöyle konuştu:

STATTA YASAK VIP’TE SERBEST

“Her türlü spor alanları kavramı yumuşatıldı. Spor müsabakaları yapılan stadlarda alkol yasak olacak. VIP salonları, kapsam dışı tutulacak. Turistik tesisler, turizm belgesi kapsam dışına çıkarılıyor. Otoyollarda konaklama tesisleri kapsam dışında tutulacak. Malı üreten firmalar da reklam veremeyecek. Örneğin bira ismiyle değil şirket ismiyle reklam yapılabilecek. Yurt içi ve yurtdışı fuar organizasyonlar da alkollü içki tanıtımı yapılabilecek. Alkollü içkilerin indirimli satılamayacağı hükmü de kaldırıldı.

KALDIRIMA KARIŞILMAYACAK

İçkilerin hediye yasağı günlük hayatta uygulanmayacak. Alkol üreten firmalar hediye edemeyecek. Çocuk tabiri 18 yaşını doldurmamış kişiler olarak değiştirildi. Kaldırıma masa atmış, restaurant önündeki masaya karışılmayacak. Reklam ve tanıtımına yönelik yasak genişletildi. Tüketiciye yönelik reklam yasağı getirildi. Ulusal ve uluslararası fuarların önü açıldı.”

Haberin Devamı

Reklam ve tanıtıma yasak geliyor

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani alkollü içeceklerle ilgili her türlü tanıtım ve reklamın gazetede internette, televizyonda yasaklandığını kaydetti. Alkollü içeceklerin uyarıyla satılacağını belirten Zozani, şöyle konuştu: “Etiketler ‘zararlıdır’ ibaresiyle dizayn edilecek. Her türlü eğitim kuruluşu dediğimiz zaman 5 yıldızlı turistik tesisin yanında dershane açmak için ruhsat alırsınız o zaman bu tesisin aldığı ruhsatı iptal edilmiş olur. Buna son hali verilmedi. İşletme içki satış ruhsatı almışsa onu kendi tesis alanları içinde yasaklamak mümkün değil. Bahçesi ruhsat alanı içindeyse servis yapabilecek. Kaldırımı kullanıyorsa içki servisi yapılabilecek. Bir filmde rakı ya da şarap kadehi görünüyorsa orası mozaiklenecek. Tanıtım ve özendirici faaliyette bulunamayacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!