Alarko, Meram Elektrik’e 440 milyon dolar Kiler, Aras Elektrik’e 128.5 milyon dolar verdi

Güncelleme Tarihi:

Alarko, Meram Elektrik’e 440 milyon dolar Kiler, Aras Elektrik’e 128.5 milyon dolar verdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2008 00:00

Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman illerinden oluşan Meram Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 440 milyon dolarla Alsim Alarko verdi. Aras Elektrik Dağıtım Bölgesi’nin özelleştirilmesi ihalesinde ise 128.5 milyon dolar ile en yüksek teklifi Kiler Grubu verdi.

Haberin Devamı

Beş firma katıldı

1 milyar 475 bin abonesi ve yüzde sekiz kayıp-kaçak oranı bulunan Meram Elektrik Dağıtım’ın yüzde yüz hissesinin blok satışı dün gerçekleştirildi. Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Ahmet Aksu’nun komisyon başkanlığında yapılan ihaleye, Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Tic. A.Ş., Cengiz İnşaat A.Ş., Kiler Alış Veriş Hizmetleri Gida Sanayi ve Tic. A.Ş., Barmek-Anel Ortak Girişim Grubu, İttifak Holding A.Ş. katıldı.

İttifak elendi

İhalede, elemesiz olarak yapılan ilk turda en yüksek teklif 402 milyon dolar olarak belirlendi. Elemeli olarak yapılan ilk yazılı turdaysa, en düşük teklifi veren İttifak Holding elenirken, bu turdaki en yüksek teklif 420 milyon dolar oldu. İkinci elemeli turda ise Barmek-Anel Ortak Girişim Grubu elendi.

Haberin Devamı

Açık artırma turu

Ardından geçilen açık arttırmada başlangıç tutarı 430 milyon dolar, açık arttırım aralığı da bir milyon dolar olarak belirlendi. Alsim Alarko, açık arttırmada 440 milyon dolar teklif edince Cengiz İnşaat çekildiğini açıkladı. Kiler A.Ş.’nin de çekildiğini açıklamasıyla, ihaleyi Alsim Alarko kazandı. Böylece şirket, 440 milyon dolara Meram Elektirk Dağıtım’ın sahibi olmaya hak kazandı. İhale, Rekabet Kurulu ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) onayının ardından devir sürecine girecek. Meram Elektrik Dağıtım A.Ş’nin görev bölgesi Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman illerinden oluşuyor.

Aras elektrik

Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. için Özelleştirme İdaresi Başkanı Yardımcısı Ahmet Aksu başkanlığındaki ihaleye Aşkale Çimento ile Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. verdi. İhalede elemesiz yazılı yapılan ilk turun ardından Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır ve Kars illerinden oluşan Aras Elektrik Dağıtım 128 milyon dolar üzerinden açık artırmaya çıkarıldı ve ilk turda Kiler 128.5 milyon dolar teklif verirken, Aşkale Çimento yeni bir teklifte bulunmadı. Böylece en yüksek teklifi Kiler Alışveriş verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!