Mustafa SERTER/ ALANYA (Antalya), (DHA)
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2011 11:48
TÜRKİYE’nin İsrail’den yılda yaklaşık 100 ton avokado ithal etmesi üzerine harekete geçen Alanya Avokado Üreticileri Birliği, avokadonun 2 haftalık raf ömrünü en az 3 ay uzatarak, ithal ürünün önüne geçmeye çalışacak.
Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Arslan, avokadonun Türkiye nüfusunun yalnızca yüzde 3’ü tarafından tanındığını söyledi. Buna rağmen Alanya’da avokado üretiminin son 5 yıl içinde büyük artış gösterdiğini belirten Arslan, "İlçede 450 dekarlık alanda 600 ton avokado üretimi yapılıyor. Adet olarak düşünüldüğünde ise 2 milyon 500 bin avokado üretiliyor. Alanya avokadosunun ithal ürün ile rekabet edebilmesi için raf ömrünün uzatılması gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalar yapacağız" diye konuştu.
Türkiye’nin İsrail’den yılda yaklaşık 100 ton avokado ithal ettiğini vurgulayan Ahmet Arslan, "Bu ithalat özellikle haziran ve temmuz aylarında gerçekleşiyor. Çünkü bizim soğuk hava depomuz yok. Bu nedenle maalesef yurt dışından ürün geliyor. Avokadonun 2 haftalık raf ömrünü en az 3 ay uzattığımız takdirde ithal ürünün önüne geçebiliriz" dedi.
Alanya avokadosunun tadı, lezzeti ve aromasının İsrail avokadosundan daha üstün olduğunu savunan Arslan, "Bu konuda her ülke ile yarışacak güçteyiz" dedi.