Aksu dünya devleri arasında

Güncelleme Tarihi:

Aksu dünya devleri arasında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2003 14:38

Yılda iki kez yapılan ve dünya kış/yaz modasının belirlendiği kumaş fuarı olarak bilinen Paris Premiere Vision’a, bu yıl yünlü sektörde çağrılan iki Türk firmasından biri Aksu oldu.

Haberin Devamı

Premiere Vision’a bu yıl ilk kez ülkemiz adına katılacak iki Türk firmasından biri olan Aksu fuara, İtalyan kumaş dizaynırlarının hazırladığı 2004 yaz koleksiyonu ile katılacak.

Paris’te 12-15 Şubat 2003 tarihleri arasında yapılacak olan fuara bu yıl Avrupa’dan 750 kumaş fabrikası katılıyor. Paris Premiere Vision Fuarı’nı her yıl yüzü aşkın ülkeden yaklaşık 40 bin kişi ziyaret ediyor.

Müşterileri dünya markaları

Akkök Grubu’nun ilk şirketi olan Aksu, 1952’den beri tekstil sektöründe üretim yapıyor. Aksu, Çerkezköy’deki fabrikalarında, yılda 4.5 milyon metre yünlü kumaş üretiyor. Strayhgarn üretiminde Avrupa’nın en büyük kapasitesine sahip olan Aksu ayrıca yünlü döşemelik kumaşlarda da dünyanın en büyüğü Ikea’ya kumaş satıyor.

Aksu’nun yünlü kumaş müşterileri arasında Polo Ralph Lauren, Ann Taylor, Gap, Banana Republic, Pierre Balmain, Ermenegildo Zegna, Giorgio Armani,  Emporio Armani, Next, Marks and Spencer ve Esprit gibi dünyanın en ünlü markaları bulunuyor.

Haberin Devamı

Bu yıl 50. yılını kutlayan Aksu, 2001 yılında cirosunu yüzde 65 arttırarak, 57.2 trilyon liralık net satış gerçekleştirdi. Trikotaj elörgü, halı ve dokuma iplikleri ile kadın ve erkek dış giysi kumaşları üreten Aksu, geçen yıl 6 bin 276 ton iplik, 3 milyon 361 bin metre kumaş üretti.

Toplam satışları içinde ipliğin yüzde 53, kumaşın yüzde 47’lik paya sahip olduğu Aksu, 2002 yılında Avrupa ülkeleri ve ABD başta olmak üzere toplam 35 ülkeye 20.1 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!