Akıllı ‘cep’te kamera savaşı

Güncelleme Tarihi:

Akıllı ‘cep’te kamera savaşı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2013 00:00

Akıllı telefonlar son dönemlerde gelişmiş kamera özellikleriyle dikkat çekiyor. Samsung, Sony ve HTC’nin ardından şimdi de Nokia Lumia 1020 serisiyle ‘akıllı cep’te kamera rekabetini başlattı. Nokia 41 megapiksellik telefonunu tanıttı.

Haberin Devamı

Son dönemlerde birbiri ardına tanıtımları yapılan yeni akıllı telefonlarda öne çıkan özelliklerin başında kamerada görüntü kalitesi geliyor. Dün Nokia’nın New York’ta yaptığı lansmanda duyurulan Nokia Lumia 1020, 41 megapiksel kamerası ile akıllı telefonlar arasında yeni bir rekabeti başlattı. Kısa süre önce tanıtılan Samsung Galaxy S4 Zoom ve HTC One serilerinde de kameralar ön plana çıkıyordu. Yakında piyasaya çıkması beklenen Sony Xperia i1 modelinde de kamera özelliklerinin arttırılması bekleniyor.

LED FLASH ÖZELLİĞİ

Nokia’nın davetlisi olarak katıldığımız Lumia 1020 tanıtımında verilen bilgiye göre telefonun bazı özellikleri şöyle: “ABD’de 600 dolara satılacak olan Lumia 1020’nin en önemli özelliklerinden birisi de LED Flash özelliğini barındırıyor olması. Cihaz ayrıca 2GB RAM ve

/images/100/0x0/55eaa2acf018fbb8f88cec49
32 GB dahili hafızaya sahip. Optik görüntü sabitleyicisi bulunuyor.” Microsoft Store’larda 22 Temmuz’dan itibaren satılacak olan telefonun üç farklı renkte tüketiciyle buluşacağı belirtiliyor.

SAMSUNG DA İDDİALI GİRDİ

16 megapiksellik kameraya sahip Galaxy S4 Zoom’u tanıtan Samsung akıllı cep pazarına yeni bir rekabet getirmişti. Bu model, Xenon flaşa yer verilen Galaxy S4 Zoom ayrıca netleme ışığı ve denklaşör tuşuna da sahipti.

Haberin Devamı

Yolculuğa çıkaracağız

Nokia Dünya Başkanı ve CEO’su Stephen Elop, insanları fotoğraf çekmenin yanı sıra kendi hayatlarını kaydedip paylaşmaya götüren bir yolculuğa çıkarmak istediklerini söyledi. Elop, “Nokia Lumia 1020 görüntülere yeni anlamlar katıyor ve Nokia’nın görüntüleme konusundaki liderliğini pekiştiriyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!