‘Akdeniz’de doğalgaz hattı Türkiye’siz düşünülemez’

Güncelleme Tarihi:

‘Akdeniz’de doğalgaz hattı Türkiye’siz düşünülemez’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2023 07:00

İtalyan enerji şirketi ENI’nin CEO’su Claudio Descalzi, Akdeniz’deki doğalgaz boru hattı çalışmalarında Türkiye’nin dışarıda bırakılmasının düşünülemez olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bölgedeki boru hattı çalışmalarıyla ilgili İtalyan parlamentosunda dışişleri komisyonuna sunum yapan Descalzi, Akdeniz’de EastMed denizaltı boru hattının inşasının Türkiye’nin jeopolitik desteğini gerektirdiğine dikkat çekti. Descalzi, “EastMed’i inşa etmek için Türkiye’ye ihtiyacımız var. Böyle bir projeyi Ankara olmadan planlamak imkânsız. İsrail, Kıbrıs (Güney Kıbrıs) ve Yunanistan’ın boru hattında, Türkiye’nin katılımı olmadan anlaşma sağlayabileceğini düşünemeyiz” diye konuştu.

Descalzi konuşmasında Türkiye ile Güney Kıbrıs arasındaki çözülmesi zor anlaşmazlıkların varlığına ve diğer ülkelerin havza üzerindeki toprak iddialarıyla çelişen ortak gaz aramalarına da vurgu yaparak Türkiye-Libya anlaşmasına dikkat çekti.
Dışişleri Komitesi Başkan Yardımcısı Paolo Formentini de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İsrail’in Türkiye ile diyaloğu sürdürebileceğini umuyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!