Akaryakıt pompası kartla 8 ayda 22 milyar lira çekti

Güncelleme Tarihi:

Akaryakıt pompası kartla 8 ayda 22 milyar lira çekti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2011 00:00

Yılın ilk 8 ayında kredi kartıyla yapılan alışveriş harcamalarının 22 milyar liraya ulaşarak gıda harcamalarını yakaladı. Kredi kartı ile akaryakıt sektöründe yapılan 162 milyon işlem neticesinde 22 milyar lira tutarında harcama gerçekleştirildiğini söyleyen Yapı Kredi Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer, “Kartlı ödeme sistemleri ile yapılan harcamaların yüzde 13’ünü akaryakıt harcamalarının oluşturdu.

Haberin Devamı

Bu da kredi kartı harcamalarının yüzde 15’ini temsil eden gıda alışverişlerinden sonra ikinci sıraya yerleşmesini sağladı” dedi. Gıda ve akaryakıt harcamaları arasında artık çok fazla fark olmadığını anlatan Somer, “Akaryakıt alımlarını zorunlu ihtiyaçlar kategorisinde görüyoruz. Worldcard harcamalarında da akaryakıt alışverişlerin yüzde 13-14 aralığında. Özel tüketim harcamaları içinde çok önemli bir yere sahip” diye konuştu.

Cirosunu yüzde 10 artıracak

Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca da “Opet olarak ürün hizmet kalitesini artırmaya çalışıyoruz. Bizim sektörümüzde çok yaygın olmayan tüketici sadakatini bu ürünle pekiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi. Opet’in 2011 cirosunu geçtiğimiz yıla göre yüzde 10 artıracağını söyleyen Ağca şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl 10.5 milyar liraya ulaşan cironun artmasında yükselen akaryakıt fiyatlarının ve kurların etkisi olsa da satışlarımızın da ciromuza katkı sağladığını görüyoruz. Çünkü geçtiğimiz yıl yüzde 17.5 seviyesinde olan pazar payımız bu yıl yüzde 19 seviyesine ulaştı. Bu da geçen seneye göre ciddi bir artış anlamına geliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!