Airfel kalem kumandaya ödül

Güncelleme Tarihi:

Airfel kalem kumandaya ödül
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2009 15:07

Sanko Holding şirketlerinden Airfel'in tasarım ekibi tarafından geliştirilen Airfel kalem kumandanın, dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden olan “Red Dot Tasarım Yarışması”nda “home electronics” kategorisinde ödüle layık görüldüğü bildirildi.

Sanko Holding'den yapılan açıklamaya göre, Airfel kalem kumanda, 49 ülkeden 1,400 marka ve 3,231 ürünün katıldığı Red Dot Tasarım Yarışması'nda home electronics kategorisinde ödüle layık görüldü.

Dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden biri olarak adlandırılan ve her yıl tasarım çevreleri tarafından dikkatle takip edilen Red Dot Tasarım Ödülleri, bu yıl home electronics kategorisinde, Airfel kalem kumandaya verildi.

Red Dot Tasarım Yarışması ödül töreni, 29 Haziran 2009'da Essen Opera House'da düzenlenecek ve törenin ardından kazanan ürünler Essen'deki Red Dot Tasarım Müzesi'nde sergilenecek.

Her yıl kalitenin üstün tasarımla birleştiği ürünlere verilen Red Dot Desing Avards'ın uluslararası bağımsız uzmanlardan oluşan jürisi, Airfel kalem kumandanın yenilikçi ve yaratıcı tasarımının yanı sıra üstün teknolojisini de değerlendirerek ödüle layık gördüklerini bildirdi.

Sanko Holding şirketlerinden Airfel'in tasarım ekibi tarafından geliştirilen Türkiye'de ilk ve tek olan kalem kumanda, 2008 yılında da iki önemli ödülün sahibi oldu.

Airfel Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Önder, Airfel kalem kumandanın gerek teknolojisi gerekse tasarım kalitesi ile sektörüne birçok ilki kazandırdığını belirterek, “Desing Turkey tarafından verilen TURQUALITY ve iFdesign gibi alanında önemli ödüller aldı. Tasarım kalitemizin, AR-GE'mizin yurt içinden ve yurt dışından önemli ödüller ile belgelenmesi bizleri çok mutlu etti” dedi.

Airfel kalem kumanda, Airfel'in sattığı tüm klima ürünlerine uyum sağlıyor. Kalem kumanda bir oda termometresi, nemölçer ve bir masa saatinden oluşuyor. Üzerindeki tek bir düğme ile klimanın tüm ayarlarına ulaşma imkanı veriyor. Dünyanın en ergonomik ve tek pille çalışan ilk klima kumandası olduğu bildirilen Airfel kalem kumanda, 21 milimetre ile en ince klima kumandası unvanını taşıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!