Aidatsız kredi kartı çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Aidatsız kredi kartı çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2013 12:47

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın bankaların kart aidatları ile ilgili açıklamalarının ardından ilk hamle geldi. HSBC, taksit yapıp puan kazandıran, ancak diğer bazı avantajlar için ücret ödenmesi gereken aidatsız yeni bir kredi kartı çıkardı.

Haberin Devamı

Bakan Yazıcı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, bankaların hiç ücret almadıkları ve sadece alışveriş için tüketicinin kullanabileceği ücretsiz bir kredi kartını hizmete sunmakta yükümlü olacağını söylemişti. Bakan Yazıcı'nın bu açıklamalarının ardından diğer bankaların da kısa sürede benzer ürünleri çıkarması bekleniyor.

HSBC Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Taylan Turan, yeni kredi kartı için ücret ve yıllık aidat ödenmeyeceğini söyledi. Kart sahiplerinin taksit fırsatlarından faydalanacağını ve harcamalarının karşılığında puan kazanacağını söyleyen Taylan, "Eğer artı taksit, taksit erteleme ve kampanyalardan faydalanmak isterlerse, tamamen kendi tercihleri doğrultusunda ek ücret ödeyecekler" dedi.

BAKAN YAZICI NE DEMÄ°ÅžTÄ°

Haberin Devamı

Kredi kartı aidatı sorunu tüketicilerin en çok ÅŸikayet ettiÄŸi konuların başında geliyor. Bunun ilgili çalışmalar devam ederken konunun üzerinde varılan anlaÅŸmanın son ÅŸeklini Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı açıklamıştı. Yazıcı, "Bu alanda çözüm formülü ÅŸu; bütün bankalar kredi kartlarıyla tüketicilere hitap ederken hiç ücret almadıkları, sadece alışveriÅŸ için tüketicinin kullanabileceÄŸi ücretsiz bir kredi kartı hizmete sunmakta yükümlü olacak. Bankalar bu kartları tüketiciye verecek" demiÅŸti.Â

Yazıcı, bankaların tüketici kartlarına yönelik uygulamaları özendirmek için çeşitli alternatifler ürettiğini ifade ederek, şunları söylemişti:

"Onu isteyen tüketici de onu alacak. 'Niye benden ücret alınıyor, her yıl kredi kartı aidat alınıyor' gibi yakınmaları ortadan kaldırmak için yalın, soyutlanmış bir tür kredi kartı uygulama zorunluluğu getirme suretiyle tüketiciye alternatif seçenekler sunulmasına ilişkin düzenlemeyle bu alandaki sorunu gidereceğimiz kanısındayım."

DÄ°ÄžER BANKACILIK HABERLERÄ°

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!