Ahmet Bozer Coca-Cola Avrasya Grup Başkanlığı'na atandı

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Bozer Coca-Cola Avrasya Grup Başkanlığına atandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2006 17:10

Dünyanın en büyük alkolsüz içecekler şirketi Coca-Cola’da, iki hafta önce Muhtar Kent’in İcra Başkanlığı’na getirilmesinin ardından, Avrasya Grup Başkanlığı görevine de Ahmet Bozer getirildi.

Coca Cola’dan yapılan yazılı açıklamada, halen Avrasya ve Ortadoğu Bölüm Başkanı olarak görev yapan Bozer’in, sorumluluk alanına Hindistan bölümünün de eklenmesiyle birlikte, Coca-Cola sistemi içindeki en geniş coğrafyaya sahip olan birimin başkanlığını üstleneceği bildirildi. Avrasya Grubu bünyesinde, Türkiye, Balkanlar, Rusya, Ortadoğu, Kafkaslar, Orta Asya Cumhuriyetleri, Pakistan, Hindistan gibi önemli pazarlar da dahil olmak üzere, tam 43 ülke bulunuyor.

43 ÜLKEDEN SORUMLU OLACAK

Ahmet Bozer’in Avrasya Grup Başkanı olarak Coca-Cola faaliyetlerinden sorumlu olduğu 43 ülke şunlar:

Türkiye bölgesi: Türkiye ve KKTC, Adriatik ve Balkanlar: Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Makedonya, Moldova, Romanya ve Sırbistan, Orta Doğu: Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin, İran, Irak, İsrail, Katar, Kuveyt, Lübnan, Ürdün, Yemen, Suriye, Suudi Arabistan ve Umman, Kafkaslar ve Orta Asya: Afganistan, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan, Tacikistan ve Türkmenistan, Rusya, Ukrayna, Belarus Bölümü: Rusya, Ukrayna, Belarus, Hindistan Bölümü: Bengladeş, Butan, Hindistan, Maldivler, Nepal ve Sri Lanka.

KENT: “BOZER ZORLU COĞRAFYALARI BAŞARIYLA YÖNETTİ”

Coca-Cola İcra Başkanı Muhtar Kent, Bozer’in yeni görevine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Coca-Cola’nın en hızlı büyüme gösterdiği çok farklı ve zorlu coğrafyalardaki faaliyetlerini başarıyla yöneten Ahmet Bozer, Avrupa’dan Hindistan’a kadar uzanan bu büyük sorumluluk alanı için çok gerekli bir deneyim kazanmıştır” diye konuştu.

AHMET BOZER KİMDİR?

Ahmet Bozer, 1960 yılında İstanbul’da doğdu. Eğitimini sırasıyla T.E.D Ankara Koleji, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi ve 1983 yılında Georgia State Üniversitesi’nden Bilgi İşlem Sistemleri konusunda master yaparak tamamlayan Bozer, Coca-Cola şirketine 1990 yılında Atlanta’da finans departmanında başladı. Bozer, 1992 yılında Coca-Cola Türkiye’ye Finans Müdürü olarak atandı. 1994 yılında Coca-Cola Şişeleme Operasyonları Finans Direktörlüğü, 1998 yılında Türkiye Coca-Cola Şişeleyicileri Grubu Murahhas Azası görevine yükseldi.

2000 yılının başında dokuz ülkeden oluşan Coca-Cola Avrasya Bölüm Başkanlığı’na atanan Ahmet Bozer’in, sürekli olarak çok önemli büyüme başarılarına imza atması sonucunda, sorumlu olduğu bölge de hızla genişletildi. Bozer, 2001 yılında Orta Doğu bölgesi ile birlikte Pakistan ve Afganistan’ın da katılımıyla 23 ülkeden oluşan Avrasya ve Ortadoğu Bölüm Başkanlığına atanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!