Advansa konjuge elyaf üretecek

Güncelleme Tarihi:

Advansa konjuge elyaf üretecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2008 12:42

Polyester elyaf, iplik ve reçine gibi hammadde üretimi yapan Advansa SASA, konjuge elyaf üretimine yönelik yeni yatırımını tamamlayarak üretime başladı.

Ana kullanım alanları yastık, yorgan gibi dolgu tipi uygulamalar ve kumaş altında yer alan vatkalar olan Konjuge elyaf pamuk ve benzeri dolgu malzemelerine göre çok daha hijyenik ortamlar sağlıyor. Ayrıca bu üretim hattında, iletken, (low melt) düşük sıcaklıkta eriyen elyaf gibi katma değeri yüksek özel ürünler de üretilebilecek.

Sabancı Holding’den yapılan açıklamaya göre, Advansa SASA yüksek teknolojili üretim yatırımları ile yeni sektörlere girmeyi hedefliyor. Advansa SASA konjuge elyaf hattı ile 18 bin ton/yıl ek elyaf üretim kapasitesine sahip olacak. Bu sene 41. yılını kutlayan Advansa SASA, Adana’da bulunan fabrikalarında yaptığı üretim ile Avrupa’nın en yüksek kapasiteli polyester elyaf üretim tesisi olduğu ve yaklaşık 1400 çalışanı bulunduğu bildirildi.

TÜRKİYE’DE TEK HATTAN YAPILAN EN BÜYÜK KAPASİTE

Advansa SASA yeni yatırımı ile Türkiye’de üretimi bulunmayan ve yurtdışından yıllık 15 bin ton ithalatı olan, saf hammadde ile üretilen konjuge elyaf pazarını hedeflerken, Avrupa’da bulunan 48 bin tonluk tüketimden de pay almayı planlıyor. Yurt dışından, özellikle Uzakdoğu'dan ithal edilen ürünlerin büyük bir çoğunluğunu geri kazanılmış polyesterlerin oluşturması ve yüksek kalite talebinin karşılanamamasından kaynaklanan boşluk Advansa SASA ile doldurulacak.

DÜNYADA İLK KEZ KULLANILACAK TEKNOLOJİ

Açıklamada, Advansa SASA’nın bu atılımıyla üretim teknolojisi olarak da dünyada bir ilki gerçekleştirmiş olduğu belirtildi. İlk defa sürekli polimerizasyon hattında tek reaktör ile çift komponentli üretim gerçekleştirerek, üretim tekniği için patent hazırlıklarına başladığı bildirilen Avdansa SASA’nın yeni tesisin mühendislik çalışmalarının ise tamamen Advansa SASA teknik kadrosu tarafından yapıldığı ve yaklaşık 3 bin metrekare kapalı alana kurulu olan tesisin tüm çalışmaları 8 ay gibi rekor sayılabilecek bir sürede tamamlandığı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!