Adliye binası karşısını seçti, 60 milyon liraya hukukçu konutu yapacak

Güncelleme Tarihi:

Adliye binası karşısını seçti, 60 milyon liraya hukukçu konutu yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2011 00:00

Sultanpark ve Karat İstanbul projeleriyle inşaat sektörüne giren Sultanlar Yapı, bu yıl villa ve rezidans yatırımlarına başlayacak. İlk etapta Kartal’da rezidans projesi planladıklarını söyleyen Sultanlar Yapı Genel Müdür Yardımcısı Davut Menteş, Tepeören ve Beyler-beyi’nde villa, Kavacık’ta da otel projesine başlayacak-larını da belirtti.

Haberin Devamı

İSTANBUL’un Anadolu yakasında gerçekleştirdiği Sultanpark ve Karat İstanbul projeleriyle inşaat sektörüne giren Sultanlar Grup bünyesindeki Sultanlar Yapı, bu projelerinde yaşamın başlamasının ardından, 2011 yılında villa ve rezidans yatırımlarına başlayacak. İlk iki projesinde toplam 66 bin metrekarelik konut, iş merkezi ve alışveriş merkezi inşaatı gerçekleştiren Sultanlar Yapı, bu yıl ilk etapta Kartal’da yeni adliye binasının karşısında 450 konuttan oluşan rezidans projesine odaklanacak. Sultanlar Yapı Genel Müdür Yardımcısı Davut Menteş, 2011 yılında konut projelerinin yanı sıra Kavacık’ta 150 oda kapasiteli 5 yıldızlı otel projesine başlamayı planladıklarını söyledi.

İlk rezidans projesi

Sultanlar Grup’un Arı Mama, Kenton, CamSil, Saloon, Ernet, Piknik markalarıyla 65 yıldır faaliyet gösterdiğini ve bugün kullandıkları üretim ve ticari tesislerin grubun kendisi tarafından inşa edilmesi nedeniyle, inşaat sektörü geçmişlerinin çok öncelere dayandığını anlatan Davut Menteş, ailenin zamanla oluşturduğu arazi portföyünü değerlendirmek amacıyla inşaat sektörüne Sultanlar Yapı firmasını kurarak girdiklerini söyledi. 2011 yılında bu arazileri değerlendirmek için harekete geçtiklerini belirten Menteş, bu yıl ilk rezidans projelerini gerçekleştireceklerini belirtti.

/images/100/0x0/55eacab9f018fbb8f897018a

Hedef kitle hukukçular

Davut Menteş, ismi henüz belli olmayan proje hakkında şu bilgileri verdi: “Kartal’daki yeni Adliye Binası’nın karşısında 450 konutluk bir projemiz başlayacak. Kartal’daki adliyenin karşısında olduğu için hukukçuları hedef kitlemiz olarak belirledik. Bu meslek grubuna yönelik özel promosyonlarımız olacak. Proje home-ofis şeklinde değerlendirilecek. Yalnızca stüdyo ve 1+1 dairelerin yer almasını planlıyoruz. Araziyi Ordu Yardımlaşma Kurumu’ndan (OYAK) ihaleyle aldık. 60 milyon liralık bir yatırım olmasını hedefliyoruz. Proje üzerinde çalışıyoruz. Bu yıl içerisinde tamamlayarak, satışa çıkacağız. Projede 450 konutun yanı sıra bir alışveriş merkeziyle birlikte üst gelir grubuna hitap eden life club düşünüyoruz. Her türlü spor, eğlence ve alışveriş imkanlarına yer verilecek bir kompleks olacak.”

2 villa projesi için hazırlanıyor

SULTANLAR Yapı’nın Beylerbeyi ve Tepeören’de iki villa projesini de hayata geçirmeyi hedeflediğini dile getiren Davut Menteş, “Beylerbeyi’nde 17 dönümlük arazi üzerinde 15 villadan oluşan butik bir proje hazırlığımız var. Projede 6 dönümlük ilave yeşil alan var. Burada üst gelir grubuna hitap edeceğiz. Tepeören’de ise, 17 dönüm arazi üzerinde 17 villadan oluşan bir projemiz var” diye konuştu. Menteş, projelerinin Anadolu yakasında odaklanacağını, Avrupa yakasını şu an için düşünmediklerini sözlerine ekledi.

Kavacık’a otel inşa edecek

SULTANLAR Yapı Genel Müdür Yardımcısı Davut Menteş, konut projelerinin dışında bir de 150 oda kapasiteli 5 yıldızlı otel yatırımlarının olacağını belirterek, şöyle konuştu: “Kavacık merkezde kendi arazimizin üzerinde bir otel projesi üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda dünyanın önde gelen otel zincirleri ile iş ortaklığı görüşmelerimiz oluyor. İşletmesini kimin üstleneceğini henüz kararlaştırmadık. Biz de üstlenebiliriz.”

Ntepe’de yüzde 25 peşin istiyor

ÖZYURTLAR İnşaat tarafından inşa edilen Ntepe’de başlatılan yeni kampanyada yüzde 25 peşinat ödemesiyle konut alanlara 7 ay sonra taşınma ve tapuyu teslim alma imkanı sunuluyor. 15 bin metrekare alana kurulan Ntepe’de 400 konut, 40 ofis ve 40 adet de dükkân yer alıyor. Eylül ayında yaşamın başlayacağı Ntepe’de 1+1 daireler 117 bin liradan, 2+1 daireler 227 bin liradan, 3+1 dairelerse 257 bin liradan satılıyor. Özyurtlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, “Ntepe’nin satışına 2009 Aralık ayında başladık. Şu anda 70 adet konut kaldı” dedi. Proje, Esenkent ve Bahçeşehir arasındaki Ntepe Bulvarı’nda yer alıyor.

İZODER: Binanıza Enerji Kimlik Belgesi alın alım-satımda sorulacak

KONUTLAR için 1 Ocak’tan itibaren zorunlu hale gelen Enerji Kimlik Belgesi, konut alım satım ve kiralanması aşamalarında da önem taşıyor. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın Enerji Kimlik Belgesi yazılımı olan BEP-TR programının hazırlanmasını koordine eden İZODER’in Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Arıman, “Çok kısa bir sürede hazırlanan BEP-TR yazılımı, Türkiye ve AB ülkeleri için ilk ve örnek bir uygulama” dedi. Vatandaşların alacakları konutun enerji giderleri, yıllık maliyetleri gibi birçok bilgiye kimlik sayesinde ulaşabileceklerini vurgulayan Sedat Arıman, “Mevcut binalar için ise vatandaşların, 2017 yılına kadar Enerji Kimlik Belgelerini almaları gerekecek. Eğer Enerji Kimlik Belgeniz yoksa bir an önce almak için harekete geçin. Çünkü, konut alım satım ve kiralanması aşamalarında bu belge zorunlu hale geldi” diye konuştu.
A’dan G’ye sınıflandırma
Programda binaların metrekare başına düşen enerji tüketim miktarı ve karbondioksit salınımının hesaplanacağını anlatan Sedat Arıman, şunları söyledi: “Binaya uygun enerji kimlik belgesini üretilecek. A’dan G’ye kadar sınıflandırılan kimlik belgelerinde, A sınıfı enerji tüketimi açısından iyi, G sınıfı da oldukça kötü durumdaki binayı ifade edecek. Mevzuatlara uygun olarak yalıtılan binaların D sınıfının üst sınırında Enerji Kimlik Belgesine sahip olmaları hedefleniyor. Yani yeni yapılacak binaların mevzuatlarca tanımlanmış ısı yalıtım kurallarına uygun olarak inşa edilmesi zorunlu olduğundan binaların ısıtma için enerji sınıfları en az D olacak. Enerji sınıfını iyileştirmek isteyen yatırımcılar doğal olarak yönetmeliğin tanımladığı asgari yalıtım kalınlıklarının üzerine çıkacak.” Isı yalıtım malzemeleri başta olmak üzere enerji verimliliği sağlayan ürünlerin öneminin ve kullanım miktarlarının artacağını ifade eden Sedat Arıman, şöyle konuştu: “Benzer bir şekilde yenilenebilir enerjiden faydalanan mimari tasarım ve sistemlere yönelik talepler de artacak. Bu bağlamda oluşan talepleri karşılamak amacıyla, inşaat sektöründe üretilen ürün yelpazesini enerji verimliliği ve çevre boyutu ile genişletilmesi veya yenilenmesi ihtiyacını beraberinde getirecektir.” Sedat Arıman, binasına iyileştirme yapmak isteyenlere de Şekerbank ile İZODER’in ortaklaşa yürüttüğü EkoKredi Yalıtım adıyla sunulan 12 ay vadeyle sıfır faiz oranı ve 48 aya varan taksit ve değişen faiz oranı seçeneklerini hatırlattı. Yeni binaların yapımında da artık müteahhitler Şekerbank’ın kredi olanaklarından faydalanabilecek.

1.5 milyar dolarlık proje başlatacak Fas’a da gidecek

COLİN’S markasının sahibi Eroğlu Grup’un inşaat sektöründeki şirketi Eroğlu Yapı, hedef büyüttü. Büyükçekmece’deki yeni projesi Yenimoda Evleri’nin lansmanında hedeflerini açıklayan Eroğlu Yapı Başkanı Nurettin Eroğlu, 2011’de her ay bir yeni proje lansmanı yapacaklarını, 2010-2011 projelerinin toplam yatırım bedelinin 1.5 milyar dolar olduğunu söyledi. Bu yılın ilk 6 ayında 10 proje hayata geçireceklerini belirten Eroğlu, hedeflerini inşaatta ilk 3 şirket arasına girmek olarak belirledi. Nurettin Eroğlu, yurtdışında çalışmalarının olduğunu belirterek, “Fas’ta bir inşaat şirketi kuruyoruz. Önümüzdeki günlerde 60 bin metrekarelik alanda bir ofis inşaatı projesi imzalayacağız. Rusya, Mısır ve Tunus’ta da projelerimiz var” dedi. Eroğlu Yapı’nın Büyükçekmce Albatros’ta geçtiğimiz hafta satışa sunduğu Yenimoda Evleri’nin ilk etabı 145 konuttan oluşuyor. Yeni Moda Evleri’nin fiyatı 145 bin TL ile 1 milyon 100 bin TL arasında değişiyor. Yeni Moda Evleri’nin inşaat çalışmaları Eylül 2010’da başlarken, inşaat süresi 24 ayı geçmeyecek. Projenin iki etabının yatırım bedeli 80 milyon lirayı bulacak.

Home office’ler için kampanya başlattı

PROPA İnşaat, Kartal’da inşa ettiği Aura Residence projesindeki home office’ler için 48 ay sıfır faizli ödeme planını hayata geçiriyor. Bu yılın sonunda teslim edilmesi planlanan Aura Residence’de 48 metrekare stüdyo ve 61 metrekare 1+1 home office’ler bulunuyor. Stüdyolar 132 bin TL, 1+1’ler ise 180 bin 500 TL fiyatla satışa sunuluyor. Aura’da yüzde 1 peşinat karşılığı 1320 TL ödeyerek stüdyo, 1805 TL peşinatla da 1+1 home office sahibi olunuyor. Taksitler ise stüdyo dairelerde 1375 TL, 1+1’lerde ise 1880 TL oluyor. Propa İnşaat Genel Müdürü Can Reşit Özçiçek, 48 ay faizsiz ödeme planı sunarak faiz maliyetlerini şirket olarak üstlendiklerini belirterek, Aura ile aynı lokasyondaki 2010 yılı kiralama işlemlerinde gerçekleşen kira bedellerinin ortalamasını alarak gerçekçi bir kira getirisi modeli hazırladıklarını vurguladı.

Kelebekia’da yüzde 10 indirim yapıyor

SİNPAŞ Yapı’nın Sancaktepe’de 47 bin metrekare arsa üzerinde yer alan 440 konutluk Kelebekia projesinde, daireler sıfır peşinat ve banka kredili satışlarda yüzde 10 indirim ile satışa çıkıyor. Kelebekia projesinde fiyatlar, konut tiplerine göre 169 bin TL ile 406 bin TL arasında değişiyor. 60 ay vade için yüzde 0.64 banka kredisi oranı ile kredi kullanılabiliyor. Sıfır peşinat ve banka kredili alımlarda yüzde 10 indirim avantajının yanı sıra projede, Sinpaş Yapı bünyesinde yapılacak ödemeler için 72 ay vadeli ödeme planı da yer alıyor. Projenin, Ekim 2012’de sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. 1+1’den 3+1’e kadar farklı seçenekteki dairelerin bulunduğu Kelebekia projesinin yüzde 70’ine yakınının satışı gerçekleştirildi. Kelebekia’da, 21 bin metrekarelik gölet ve yeşil alanlar bulunuyor. Proje, Sinpaş Grubu’nun Sancaktepe’deki ikinci yatırımı olma özelliğini taşıyor.

Autopia markası yurtdışına gidiyor

KELEŞOĞLU İnşaat ve Gül İnşaat ortaklığıyla yapımı devam eden otomobil alışveriş merkezi Autopia, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde aldığı ‘Türkiye’nin ve Avrupa’nın 2010 Yılındaki En İyi Mimari Projesi’ ödülünün ardından markasını yurtdışına açıyor. Autopia projesi Çin, Rusya ve İran merkezli firmalar ile yurtdışında yeni Autopia’lar inşa etmek için anlaşmaya hazırlanıyor. Çin, Rusya ve İran’da yapılması planlanan Autopia projeleri için franchising anlaşmalarını tamamlamak üzere olan ortaklık, 2011 yılının sonunda Autopia’yı Türkiye’de açacak. Toplam 150 milyon dolarlık bir yatırımla, 117 bin metrekare satılabilinir ve kiralanabilinir alana sahip olan Autopia, 542 adet mağazası ile yılda 6 milyon ziyaretçi hedefliyor. Üç stadyum büyüklüğünde bir alana inşa edilen Autopia’da showroomlarının tavan yükseklikleri 7 metre olacak.

Haberin Devamı

Adliye binası karşısını seçti, 60 milyon liraya hukukçu konutu yapacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!