Güncelleme Tarihi:
Vali Yardımcısı Murat Süzen ile Organize Sanayi Bölgesinde mermer işleyecek fabrikada incelemede bulunan Demirtaş, Adıyaman’ın saklı hazinesinin doğrudan yurt dışına gönderildiğini ve bunun kente bir katkısı olmadığını belirtti.
Adıyaman'da çıkan mermerin kentte işlenerek yurt dışı pazarlarına ihraç edilmesi gerektiğini ifade eden Demirtaş, önümüzdeki günlerde faaliyete başlayacak fabrika sayesinde mermerin kentte işlenmeye başlayacağını ve bunun ekonomiyi ve istihdamı etkileyeceğini vurguladı. Adıyaman'daki mermer rezervi hakkında bilgi veren Demirtaş, şöyle konuştu:
"Adıyaman’daki mermer rezervinin, Türkiye’deki toplam rezervin yüzde 15’i civarında olduğu tahmin edilmektedir. Bu da yaklaşık 2 milyar ton mermer anlamına gelmektedir. Dolayısıyla Adıyaman, mermer sektöründe oldukça yüksek bir potansiyele sahip. Kentte 2011 yılı toplam mermer üretimi yaklaşık 400 bin tondur. Üretilen mermer genel olarak ham ve kabaca yontulmuş bloklar halinde satılmakta ve yaklaşık yüzde 90’ı ihraç edilmektedir.
Zengin maden rezervlerine sahip Adıyaman'da elde edilen ürünlerin büyük bir kısmı, il genelinde yeterli sanayi tesisi olmadığı için işlenmeden pazarlanmaktadır. Yeraltı kaynakları bakımından zengin olan bölgeler, bu kaynaklarını kullanabildikleri takdirde daha kolay ekonomik büyüme ve kalkınma sorunlarını çözebilmektedirler. Fabrikanın faaliyete geçmesiyle bu sorun çözülecek ve bu da Adıyaman ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır.”
Fabrikanın Genel Müdürü Savaş Çoban da Demirtaş'a Adıyaman'ın yeraltı zenginliklerine ilişkin bilgi verdi.