Acarer: Söylüyoruz, inanmıyorlar ama ‘güvenli internet’ isteğe bağlı

Güncelleme Tarihi:

Acarer: Söylüyoruz, inanmıyorlar ama ‘güvenli internet’ isteğe bağlı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2011 00:00

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, güvenli internetle, internetin güvenliği konusunun karıştırıldığını belirterek, “Güvenli internet kavramı, tüketici hakları yönetmeliği ile ortaya çıktı. Bunu isteyen seçer, isteyen seçmez” dedi.

Haberin Devamı

Türk halkı internete hassas
Uluslararası Teknolojik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) tarafından düzenlenen Haliç Buluşmaları’nda konuşan Acarer, güvenli internet uygulamasının üç haftadır başladığını ve bu uygulamayı anlatmaya devam ettiklerini söyledi. Acarer, “Güvenli internet ücretsiz, isteğe bağlıdır, profiller arası geçiş serbesttir. Kullanıcı istediğinde güvenli internetten çıkabiliyor. Türk halkı internet konusunda çok hassas. Bize her yıl 200 bin tüketici başvurusu geliyor” diye konuştu. Türkiye’de bilgi kirliliği olduğunu iddia eden Acarer, şunları dile getirdi: “Bazı şeyleri söylüyoruz, fakat inandırmakta mı yoksa anlatmakta mı zorlanıyoruz anlamıyorum. Bizim İletişim Başkanlığı var, dedik ki ‘burası dinleme yapmıyor.’ Dinleme yapma yetkisi kanunen verilmiş üç kurum var. Burası  sadece olayın hukuksal değerlendirmesini yapıyor, fakat bunu anlatamadık.”
Bilişim hızlı büyüyor
Tayfun Acarer, Türkiye’de bilişim sektörünün lokomotif olduğuna da işaret ederek, şunları anlattı: “Bilişim sektörü hızlı büyüyor. Örneğin, çağrı merkezi sektörü geçen yıl yüzde 19 büyüdü. Bu yıl yüzde 25 bekliyoruz. Geçen yıl mobil geniş bant abone sayısı eylül ayında 1.2 milyonken, bu yıl 5.5 milyona çıktı. Toplam genişbant abone sayısı 13 milyon. Bilişimin, Türkiye’nin 2023 hedeflerinde önemli bir araç olduğunu düşünüyorum.”

Haberin Devamı

100 evden 43’ünde internet var

AVRUPA Birliği’nin istatistik kurumu Eurostat’ın araştırmasına göre Türkiye, internet bağlantısında Avrupa’da son sıralarda yer aldı. Türkiye’de 100 evden 43’ünde internet bağlantısı bulunuyor. AB’nin istatistik kurumu Eurostat’ın araştırmasına göre, AB’de son dört yıl içinde internet erişimi olan hanelerin sayısı iki kattan fazla arttı. 27 üyeli AB’de ortalama olarak 100 hanenin 73’ünün internet bağlantısı bulunuyor. İnsanlarla konuşularak yapılan araştırmada 100 evden 91’inde internet bulunan Lüksemburg ve İsveç ilk sırada yer aldı. Araştırma sonuçlarına, AB üyelerinin yanı sıra İzlanda, Norveç, Hırvatistan, Makedonya, Türkiye ve Sırbistan da katldı.

Haberin Devamı

Altyapıyı hızla geliştirmeliyiz

BİLİŞİMDE altyapının da önünün açılması gerektiğini vurgulayan Tayfun Acarer, şöyle konuştu: “Bizim hızla sabit mobil şebekeyi geliştirmemiz gerekli. Önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde şebeke tıkanabilir. Bununla ilgili özellikle mahalli idarelerin, belediyelerin gerçekten bu konuda küçük hesaplardan kurtulup, gerek fiber kazma konusunda gerek baz istasyonu konusunda Türkiye’nin önünü açmaları lazım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!