ABD'li tüketici ‘önce Türk sonra Alman malı’ diyor

Güncelleme Tarihi:

ABDli tüketici ‘önce Türk sonra Alman malı’ diyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

ABD'li International Exporters Federation'ın araştırmasında ABD'lilerin yüzde 93'ü ‘‘Türk mallarını satın almak istermisiniz?’’ sorusuna ‘‘Evet’’ yanıtını verdi. Alman malları ise yüzde 87’de kaldı.

ABD'de Türk mallarına gösterilen ilgi, Alman mallarına gösterilen ilginin önüne geçti. ABD'de 28 bin üyesi bulunan International Exporters Federation'ın (IEF) yaptırdığı araştırmaya göre, ABD'li ithalatçıların yüzde 93'ü ‘‘Türk mallarını satın almak istermisiniz?’’ sorusuna ‘‘Evet’’ yanıtını verdi. Aynı araştırmada Alman malları ise yüzde 87 oranında ‘‘evet’’ yanıtı aldı. Araştırmanın sonucu hakkında bir açıklama yapan IEF Türkiye Bölge Direktörü Dr. Philip Byrd, ‘‘ABD'liler ucuz ve kaliteli malı sever, Türk mallarında her ikisi de var. ABD pazarında Türk mallarının tanıtımı daha başarılı bir biçimde yapılırsa Türkiye'nin ABD'ye ihracatı çok hızlı artar’’ dedi.

KALİTE BİRİNCİ SIRADA

Araştırmada yer alan,‘‘En çok hangi Türk ürününü satın almak istersiniz ?’’ sorusuna ABD'li ithalatçıların yüzde 99'u ‘‘hediyelik eşya’’ yanıtını verdi.

ABD ekonomisinin büyüme trendine girdiği, işsizliğin Amerikan tarihinin en düşük düzeyinde olduğu bir ortamda ABD'ye ihracat olanaklarının değerlendirilmesi ve Türkiye'nin ABD'ye yaptığı ihracatın attırılması gerektiğini vurgulayan Byrd, ABD'li tüketicinin özellikleri konusunda şunları söyledi:

‘‘ABD'li tüketici için, dünyadaki tüm tüketiciler gibi fiyat ve kalite önemlidir. Ancak ABD'li tüketicinin cebinde parası vardır. ABD'li müşteriyi çekecek bir ürün geliştirdiğinizde bu ürün ABD'de mutlaka alıcı bulur. ABD'li tüketici, fiyat, kalite seçeneğinde, kaliteye önem verir. ABD'li tüketicinin bir başka özelliğide markaya önem vermemesidir. Amerikalı bir marka üzerinde ısrar etmez. Kaliteli bir malı makul fiyattan bulursa satın alır. Son yıllarda ABD'de yapılan araştırmalar, iyi kaliteli ve makul fiyatlı mallara yönelim olduğunu göstermektedir.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!