ABD'li Lincoln Eczacıbaşı'yla ortak

Güncelleme Tarihi:

ABDli Lincoln Eczacıbaşıyla ortak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin kuzey ve doğu komşularındaki petrol rezervlerinin batıya taşınmasında köprü olma şansının yükselmesi, ABD'li kaynak devi Lincoln'ü Türkiye'ye getirdi. Petrol boru hatlarının doğuracağı kaynak pazarını, ‘‘tarihi bir fırsat’’ olarak gören şirket, Eczacıbaşı Holding bünyesinde Askaynak ve Kobatek markalarıyla kaynak üreten Kaynak Tekniği Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 50 hissesini satın aldı.

Ortaklık anlaşması dün İstanbul Çırağan Sarayı'nda düzenlenen törenle Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve Lincoln Electric Yönetim kurulu Başkanı Anthony A. Massaro tarafından imzalandı. Yıllardır Lincoln Electric ile tam bir uyum içinde, işbirliği yaptıklarını belirten Eczacıbaşı, anlaşma ile ilgili olarak şunları söyledi:

‘‘Bugün başlayan ortaklığımız ise Türkiye'de olduğu kadar Avrupa, Rusya ve Orta Doğu pazarlarındaki rekabet üstünlüğümüzü artırmamızı öngörüyor. İmzalanan ortaklık anlaşması, eşit payı öngörüyor. Bütün uluslararası ortaklıklarımızda, uyguladığımız bu modelin, kuruluşların başarısı için çok uygun bir yapı sağladığını düşünüyoruz. Ayrıca petrol boru hatlarının Türkiye üzerinden geçeceğini gösteren gelişmeler yoğunluk kazanıyor. Bu durum da yeni kurulan ortaklığımız bakımından tarihi bir fırsat vaadediyor.’’

Lincoln Electric Yönetim Kurulu Başkanı Anthony A. Massaro da, anlaşma öncesinde yaptığı konuşmada, şirket olarak, ‘‘Askaynak ve Eczacıbaşı ile yıllardır somut bir işbirliği içindeydik. Şimdi bu işbirliğimiz yeni bir boyut kazanıyor’’dedi.

TÜRKİYE BÜYÜK PAZAR

Massaro, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Lincoln 1.2 milyar dolarlık bir satışla ve 85 milyon dolarlık net kâr ile dünyanın en güçlü kaynak ekipmanları ve sarf malzemeleri tedarikçisi konumundadır. Bu ortaklığın, pazarlardaki payımızı kollektif olarak büyüttüğümüz, Türkiye'de ve çevre pazarlarda tercih edilen tedarikçi konumuna geldiğimiz zaman bizi daha da güçlendireceğine inanıyoruz. Türkiye her yıl yüzde 10 büyüyor. Bizim için çok önemli bir pazar. Türkiye'yi Rusya, Ortadoğu ve Avrupa için en önemli üretim merkezimizden biri olarak düşünüyoruz. Bu bölge bizim için büyük önem taşımaktadır ve bizim küresel stratejimizle de paralellik göstermektedir.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!