AB'den Yunanistan'a sert eleştri

Güncelleme Tarihi:

ABden Yunanistana sert eleştri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2015 09:20

Avrupa Komisyonu'nun ekonomiden sorumlu üyelerinden Pierre Moscovoci Yunanistan'la ilgili olarak ilk kez çok sert açıklamalarda bulundu. Moscovoci , "Daha fazla mantık ve daha az ideoloji gerekiyor" dedi. AB'li yetkililer Yunanistan'ın borç görüşmelerine hazırlıksız gelmelerinden hayrete düştüklerini de belirttiler.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği maliye bakanlarının Yunanistan için bir çözüm bulamadan dağılmalarının yankıları daha devam ediyor. Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, Avrupa Komisyonu'nun, Yunanistan'ın kemer sıkma politikalarını askıya almasına karşılığında dört-altı ay süreyle kredi elde edebilmesini sağlayacak "mükemmel" bir önerisinden söz etti.

SORUNLU BİR PLAN ÖNERDİ

Varoufakis, öneri üzerine tam bu anlaşma imzalanacakken, Dijsselbloem'in devreye girerek farklı ve çok sorunlu bir plan önerdiğini söyledi. Ancak Avrupa Komisyonu yetkilileri, yeni bir plan önerildiği iddiasını reddetiler. Komisyon'un ekonomiden sorumlu üyesi Pierre Moscovoci, Yunanistan'ın koşullarını değiştirmeden programını uygulaması gerektiğini, bu durumun Başbakan Alexis Tsipras'ı seçmenlerinin karşısında zor duruma düşürmeyecek bir biçimde ifade edilebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

HAYRETE DÜŞTÜLER

Moscovici, "Daha fazla mantık ve daha az ideoloji gerekiyor" dedi. Dün gece saatlerine kadar devam etmesi beklenen toplantı dört saatten az bir sürede sona erdi. AB yetkilileri bu durumdan kaygı duyduklarını aynı zamanda, Yunan yetkililerin toplantıya ne kadar hazırlıksız gelmiş olduklarını görmekten hayrete düştüklerini söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!