Güncelleme Tarihi:
Şube açılışı için geldiği Bursa'da AA muhabirine açıklama yapan Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, yurt içinde 16, yurt dışında ise ABD'de Manhattan, Brooklyn, Los Angeles ile Amsterdam ve Erbil'de şubelerinin bulunduğunu söyledi.
Hedeflerinin ABD'deki bütün eyaletlerde şubeleşmek olduğunu ifade eden Güllüoğlu, Bulgaristan, Libya, Romanya, Kanada ve Kuveyt'te de yeni şubeler açmayı planladıklarını anlattı.
Baklava satışları sürerken ABD'ye ilk Türk simidini kendilerinin götürdüğünü vurgulayan Güllüoğlu, şöyle konuştu:
“Türk simidini ABD'ye götürdük ve beklenenin üzerinde ilgi gördü. İlk olarak yaklaşık 1,5 yıl önce Brooklyn'de simit satmaya başladık. Ardından Manhattan şubemizde devam ettik. Özellikle Manhattan'daki satışımızdan sonra simit büyük yankı uyandırdı. İnsanlar inanılmaz simit tüketmeye başladı. Gazetelerde bile haber oldu. Gazeteden yırttığı, simitle ilgili haberin olduğu parçayı eline alan ABD'li, bize gelip gösterdi ve simit istedi.”
ÇITIRLIĞI VE SUSAMIYLA ÇOK SEVİLDİ
Simidin, sahip olduğu lezzetinin yanı sıra çıtır ve gevrekliği, susamı, özellikle ağızda dağılışı ile çok tutulduğunu belirten Güllüoğlu, şunları kaydetti:
“ABD'de artık yeni simitçiler açılır. ABD'liler, sabah kahvaltılarında severek tükettiği ürün olan simide çok alıştılar. ABD'de 'bagel' dedikleri bizim açmaya benzer bir yiyecek var. Bu yiyecek de sabah kahvaltılarında tüketiliyor. Hamurdan yapılıyor ancak bizim damak tadımıza uymuyor. Türk simidini görünce 'bagel'e tercih ettiler. Bagel ve simit, şekil yönünden benzerliği nedeniyle satışları 'yüzüklerin savaşı' olarak nitelendirildi. Yüzüklerin efendisinden esinlenilerek böyle bir isim takıldı. Bu rekabette simit geride kalmadı. Talep gün geçtikte artıyor.”