‘ABD mutfağı’ için yerli üreticiler harekete geçti

Güncelleme Tarihi:

‘ABD mutfağı’ için yerli üreticiler harekete geçti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2023 07:00

Yaklaşık 6.5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren endüstriyel mutfak ve mutfak eşyaları sektörü, ABD pazarına odaklandı. ABD’nin Şikago kentinde düzenlenen NRA Show Restaurant ve Otel Ekipmanları Fuarı’na 18’i milli ve 13’ü bireysel olmak üzere toplam 31 Türk firması katıldı.

Haberin Devamı

Fuarda açıklamalar yapan Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İş adamları Derneği (TUSİD) Yönetim Kurulu Başkanı Güçlü Kaplangı, “İstanbul Maden ve Metaller İhracatçıları Birliği (İMMİB)’nin destekleri ile biz de TUSİD olarak fuar için milli katılım organizasyonu düzenledik. Fuarda; 18’i milli ve 13’ü bireysel olmak üzere, toplam 31 Türk firması yer aldı. Çünkü, sektör olarak ABD’ye ve Amerika kıtasına büyük önem veriyoruz. Dünyanın en büyük beşinci ihracatçı ülkesiyiz. Ancak, Çin’in ABD pazarında etkisi çok büyük. Çin’in payından yüzde 10’luk pay alabilirsek, ihracatımızı bir anda yüzde 150 artırabiliriz. Bunun için yoğun bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

6.5 MİLYAR DOLAR İHRACAT

Amerika Birleşik Devletleri’nin dünyanın en önemli tüketim pazarlarından biri olduğunu kaydeden Güçlü Kaplangı, “Türkiye olarak tüm mutfak eşyaları ihracatımız 6.5 milyar dolar seviyesinde. Ancak, birinci sıradaki Çin’in ihracatı 147 milyar dolar. Çin, ihracatının yüzde 60’ını ABD’ye yapıyor. Biz de ABD pazarına odaklandık” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!