Abana ve Tacirler mahkemelik

Güncelleme Tarihi:

Abana ve Tacirler mahkemelik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

Borsa'da hisseleri Gözaltı Pazarı'nda işlem gören Abana Elektromekanik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile İMKB aracı kurumlarından Tacirler Menkul Değerler A.Ş, mahkemelik oldu. Abana'nın avukatı Mahmut Karabıyık'ın Borsa Başkanlığı'na gönderdiği açıklamaya göre, toplam 2 milyar 279 nominal değerdeki hisselerin kaybolması üzerine, iptali için İstanbul 6. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde dava açıldı. Dava sırasında Takasbank, dava konusu hisselerin Tacirler Menkul Değerler tarafından teslim edildiğini mahkemeye bildirdi. Mahkeme bunun üzerine, Tacirler aleyhine istirdat (geri alma) davası açılması için Abana'ya süre verdi. Söz konusu süre içinde, Tacirler aleyhine dava açıldı.

Tacirler Menkul Değerler de, açılan dava nedeniyle maddi ve manevi zarara uğradığını belirterek, Abana aleyhine 13 milyar 688.1 milyon lirası maddi, 20 milyar lirası da manevi olmak üzere toplam 33 milyar 688.1 milyon liralık tazminat davası açtı.

Bu arada, Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bakım, onarım ve üretim faaliyetlerini yürütecek 500 bin dolar sermayeli şirket kurmak için karar aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!