AB’den ‘sürdürülebilir’ ödül

Güncelleme Tarihi:

AB’den ‘sürdürülebilir’ ödül
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2013 00:00

Avrupalı şirketlerin inovasyon yatırımlarının artmasını amaçlayan Avrupa Birliği Çevre Ödülleri başlıyor. Ödüller sürdürülebilir şirketler için Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa Birliği’ne üye 27 ülke ve üyelik müzakere-lerini yürüten Hırvatistan ve Türkiye’de veriliyor.

Haberin Devamı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK için İnovasyon-Avrupa Birliği Çevre Ödülleri, ‘sürdürülebilir şirketler’ için Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa Birliği’ne üye 27 ülke ve üyelik müzakerelerini yürüten Hırvatistan ve Türkiye’de veriliyor. Avrupa’da sürdürülebilirlik için inovasyonun yaygınlaştırılmasını amaçlayan girişim, çevre dostu yönetim anlayışı, uygulama ve ürünlere öncülük eden işletmelerin başarılarını takdir etmek amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından iki yılda bir düzenleniyor. Türkiye, bu sürece 2006’dan itibaren katılıyor. Ödüller işletmelerin rekabet ettiği Avrupa pazarında itibarının kurumsallaştırılması için fırsatlar sunuyor. Avrupa kamuoyunda bilinirliliği çok yüksek olan bu ödüllerin tam üyelik sürecinde ciddi ve kararlı adımlar atan Türkiye ve işletmeler için önemli bir teşvik aracı oluyor. Şimdi bu çerçevede, Sürdürülebilirlik İçin İnovasyon-Avrupa Birliği Çevre Ödülleri 2013-2014 Türkiye Programı da sahiplerini arıyor. 

Haberin Devamı

Altıncı çevre eylem planı

REC Türkiye ve TÜSİAD işbirliğinde düzenlenen program, Türkiye’de işletmelerde sürdürülebilirlik çalışmalarının yaygınlaştırılmasını sağlamak için inovasyonun teşvik edilmesini amaçlıyor. Avrupa Birliği ‘Altıncı Çevre Eylem Planı’, kirliliğe yol açan ve doğal kaynaklara zarar veren sanayi kuruluşlarının cezalandırılması gerektiğini açıkça belirtirken, sürdürülebilir teknolojiler ve çevre yönetim sistemi geliştiren ve uygulayan şirketlerin ödüllendirilmesi gerektiğini vurguluyor. AB çevre ödülleri Türkiye Program Juri Başkanı Şeyda Keskin, AB’nin bakışını şöyle özetledi: “Avrupa Birliği 2020 stratejisi, üç temel hedef belirliyor. Akıllı büyüme, bilgiye ve inovasyona dayalı bir ekonomi. Sürdürülebilir büyüme, kaynaklarını verimli kullanan, yeşil ve daha rekabetçi bir ekonomi. Kapsamlı  büyüme, yüksek istihdam sağlayarak, sosyal ve bölgesel uyumu destekleyen bir ekonomi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!