Aaa Sabancı buraya mı geldi?

Güncelleme Tarihi:

Aaa Sabancı buraya mı geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 22:58

Sabancı Vakfı’nın, ‘Ekim Zamanı Deneyim Paylaşım’ etkinliğinde yer verdiği 9 projeden en dikkat çekeni Kadın Danışma Merkezi’nin (KAMER) Siirt ve Batman’da uyguladığı ‘O Köy Bizim Köyümüzdür’ oldu. KAMER’den Nezahat Kapuçi, “Köylerde bilgi verirken ‘Aaa Sabancı Vakfı buralara mı geldi’ diyenler oldu” dedi.

Haberin Devamı

SABANCI Vakfı, ‘Toplumsal Gelişme Hibe’ programı kapsamında desteklediği Sivil Toplum Örgütleri ve projelerini açıkladı. Kadın, genç ve engellilere odaklanan projelerini Anadolu’dan seçen Sabancı Vakfı, ‘Ekim Zamanı Deneyim Paylaşım’ etkinliğinde bu yıl hayata geçen 9 projede yapılanları anlattı. 10 yıl içinde 72 ilde 119 projeye destek veren Sabancı Vakfı, tüm bu projelere 11 milyon lirayı aşan hibede bulundu. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, konuşmasını 10 Ekim’de Ankara’da yaşanan terör saldırısını kınayarak açtı. Sabancı, “Öncelikle Türkiye’nin en ağır terör saldırısında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve kederli yakınlarına sabır diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Aynı temennileri yurdumuzun farklı yerlerinde verdiğimiz şehitler ve yaralılar için de tekrarlıyorum. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Tüm kayıplarımızın anısına barış ve demokrasiden de vazgeçmemeliyiz. Katılımcı ve demokratik bir toplum inşa etmek umutlarımızı devamlı taze tutmak için sivil topluma çok önemli görevler düşüyor” dedi.

Haberin Devamı

72 İLDE DESTEK VERDİ


Aaa Sabancı buraya mı geldi


Sabancı, 41 yıldır Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişimi sağlamak için çalıştıklarını anlatarak şöyle konuştu: “Bu ülkenin insanlarının hayatında fark yaratmak ve toplumsal gelişmeye katkı sağlamak için çalışıyoruz. Engelliler, gençler ve kadınlara odaklandık. Ne yaptığınız değil nasıl iş yaptığınız önemli. Hibe programlarımız kapsamında 10 yıl içinde 72 ilde 119 projeye destek verdik. 700 bine yakın insanın hayatına dokunduk.”

KÖYLÜLER ŞAŞIRDI

Kadın Danışma Merkezi’nin (KAMER) ‘O Köy Bizim Köyümüzdür’ projesi Siirt ve Batman’daki köylerde uygulandı. Diyarbakır’da doğan ve uzun yıllardır kadın hakları ve aile içi şiddet konularında çalışmalar yapan KAMER, Sabancı Vakfı’nın da desteğini alarak köy köy gezdi. KAMER’den Nezahat Kapuçi Siirt ve Batman köylerindeki kadınların erken yaşta evliliklerini önlemek ve genç kızların eğtitmlerini sağlamak, kadınların kamu kurum ve kuruluşlarına ulaşmalarını sağlamayı amaçladıkları proje hakkında bilgi verdi. Bu projede, Siirt’te ilk defa bir camiye kadınlar girdi. Siirt ve Batman’ın 467 köyünde 3261 kadınla görüşüldü. 1742 imam, öğretmen, muhtar ve kamu görevlisi kadın hakları konusunda bilgilendirildi. Kapuçi, köylerde proje hakkında bilgi verirken, ‘Aaa Sabancı Vakfı buralara mı geldi’ diyenler olduğunu vurgulayarak, kız çocuklarının okuması ve erken yaşta evliliği önlemek için bilinç yaratmaya çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Destek gören projeler

 Dere Tepe Eğitim Kadın Destek Programı: AÇEV’in projesi kırsalda genç kadınların güçlendirilmesini amaçlıyor. Bu projede Mersin ve Adana kırsalında yaşayan kadınlara ulaşıldı.
 Çocuk İstismarına Dur de: Muş’ta her 3 evlilikten biri erken yaşta yapılıyor. 45 öğretmenle Kadın İnsan Hakları eğitim programı uygulandı.
 Engelli Üniversite Öğrencileri İnsiyatifi: Türkiye’nin farklı illerinde seçilen 26 engelli üniversite öğrencisinin üniversitelerdeki ayrımcı uygulamaları kaldırmak ve farkındalık yaratmak için çalıştı.
 Engelli Ayrımcılığı ile Mücadele Etme: Bu projede öğretmenlere eğitim verildi. Kayıt aşamasından, okulun fiziksel koşullarına kadar yapılması gerekenler belirlendi.
 Etiketsiz Eğitim: Yurtta kalan öğrencilerin eğtitim hayatları boyunca karşılaştıkları ayrımcılığa dikkat çeken bir proje.
 Engelli Hakları İzleme Grubu: Basındaki 3 bin haber tarandı, haberlerin çoğunlukla merhamet ve yardımla ilgili olduğu, çok azının hak temelli olduğu saptandı.
 Engelli Kadınların Hak Temelli Mücadele Adımları: 8 ilde 160 engelli kadına ulaşıldı.
 Hoş Geldin Bebek: İzmir’den gelen dernek 617 down sendromlu bebeğe ulaşarak ailelerine psikolojik destek sağladı. 250 sağlık çalışanını da Down Sendromu konusunda eğitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!