90 milyon dolarlık rezidans dairesi alan İranlı Safari'ye icra takibi

Güncelleme Tarihi:

90 milyon dolarlık rezidans dairesi alan İranlı Safariye icra takibi
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2019 08:30

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, 21 Şubat 2017’de Sapphire projesinde 47 rezidans dairesinin toplu olarak satıldığını, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirdi.

Haberin Devamı

90 MİLYON 594 bin dolarlık satışta, alıcının ise İranlı Mehrdad Safari olduğu açıklandı. Anlaşmaya göre, ödeme yapıldıkça Kiler tarafı tapu devirlerini yapacaktı. Devri yapılan daire sayısı ise 5-6 seviyesinde kaldı.

Geçen yılın ikinci yarısından itibaren ödemeye ilişkin sıkıntı yaşanmaya başladı. İran hükümeti ile sorunlar yaşadığı belirtilen Safari’nin, İran’dan çıkışına yasak

90 milyon dolarlık rezidans dairesi alan İranlı Safariye icra takibi

konuldu. Eşi ve çocukları İstanbul’da yaşayan Safari’ye karşı ise Kiler GYO adına icra takibi başlatıldı.

TAKİBE İTİRAZ ETTİ
İstanbul 30. İcra Müdürlüğünde açılan takibin tutarı 3.205.666 dolar olarak kayda girdi. Anılan icra takibine, Safari’nin avukatı Dilek Doruk'un itiraz ettiği görüldü. İtiraz ile birlikte takip süreci durdu. Ancak itiraza ilişkin Safari’nin avukatı henüz herhangi bir dava açmadı.

Haberin Devamı

'ÜLKESİNDEN ÇIKAMIYOR' İDDİASI

Kiler GYO Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, “Mehrdad Safari, ülkesi İran’da bir takım sıkıntılar yaşıyor. Hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulmuş. Biz de, bakiye alacak için takibe geçtik. Bundan sonraki gelişmelere göre hareket edeceğiz. Ancak şirket olarak herhangi bir riskimiz yok. Ödeme aldıkça tapu devrini yaptık. Devrini yaptığımız tapu sayısı 5-6 kadar. Gelişmelere göre hareket edeceğiz; uzun bir süre daha karşı tarafı bekleme durumumuz olmaz” dedi.

Mehrdad Safari’nin İstanbul Barosu'na üye avukatı Dilek Doruk müvekkili adına konu ile le ilgili açıklama yapmadı.

90 milyon dolarlık rezidans dairesi alan İranlı Safariye icra takibi

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!