Güncelleme Tarihi:
DASK tarafından tertip edilen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması Finali’nin açılış töreninde Kayacı, sigorta bilincinin artması gerektiğini dile getirdi. Kayacı, bu anlamda hemen her etkinliğe katkı sunacaklarını vurguladı.
DASK Koordinatörü İsmet Güngör de şunları ifade etti:
“2014, depremlerin büyük hasarlara neden olmadığı bir sene idi. Ancak orta ölçekli depremler konutlarda yıkıcı olmayan hasarlar yaratmaya devam etti. Biz de DASK olarak deprem sigortası bulunan ve depremde konutu hasar görenlere tazminat ödemelerimizi yaptık. Şu ana dek 161 milyon lira ödeme yaptık.”
Güngör, hedeflerini 2017 sonunda 10 milyon sigortalı konut olarak ilan etti.
Deprem sigortalılık oranında en büyük pay yüzde 67 ile Yalova’nın. Onu yüzde 66 ile Bolu, yüzde 65 ile Düzce, yüzde 59 ile Tekirdağ takip ediyor. Oran; büyük illerden İstanbul’da yüzde 52, Ankara’da yüzde 48, Antalya’da yüzde 44, İzmir’de yüzde 39, Kayseri’de yüzde 33’e dayandı.
Bu arada Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması Finali’nde 25 takımın 2 ayda tasarladığı bina modeli maketlerinin depreme dayanıklılık durumları, sarsma masasında ölçülüyor. Bu çerçevede inşaat mühendisliği ve mimarlık bölümünü okuyan gençlerin Ataşehir’de otel olarak tasarladıkları bina modelleri, 3 depreme karşı direniyor. Yarışmanın finali, 30 Haziran günü yapılacak ödül töreni ile bitecek. Yarışmada üç takım dereceye girecek. Birincilik ödülünü alma hakkı elde eden takım, fakültesinin inşaat mühendisliği bölümüne depremi simüle eden sarsma masası armağan edecek. Ayrıca birinci takım 10 bin TL, ikinci takım 5 bin TL, üçüncü takım 3 bin TL alacak.