Alper YOLDAŞ
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2007 00:00
Orhan Holding’e bağlı Nobel Automotive, Güney Kore’de ’yakıt hortumu’ üretecek. Orhan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Orhan, Güney Koreli otomotiv firmalarına yakıt hortumları üretmek için CAP Corporation’la ortak yatırım yapacaklarını belirterek, "Üretim yaptığımız ülke sayısı 9’a çıkıyor. Sırada Çin ve Romanya var. 600 milyon Euro’luk ciromuz 2015’te 2 milyar Euro olur" dedi.
ORHAN Holding bünyesinde faaliyet gösteren Nobel Automotive, Güney Kore’de otomotiv yan sanayi yatırımı yapma kararı aldı. Başta otomotiv yan sanayi olmak üzere tekstilden inşaata, turizmden sigortaya birçok alanda faaliyet gösteren Orhan Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Orhan, Güney Koreli otomotiv firmalarına yakıt hortumları üretmek için CAP Corporation ile ortak yatırım yapacaklarını belirterek, "Bu yıl sonunda faaliyete geçecek tesisle globalleşme ve büyüme hedeflerimiz doğrultusunda yeni bir adım daha attık" dedi.
85 MİLYON DOLAR YATIRDIK: Bu yıl içinde kurdukları Nobel Automotive bünyesine 7 üretim tesisi eklediklerini vurgulayan Orhan, "ABD’de 2, Meksika, İngiltere, İspanya, Fransa ve Slovakya’da birer tane olmak üzere toplamda 7 otomotiv yedek parça üretim tesisini 85 milyon dolara satın aldık. Güney Kore’deki ortaklık anlaşmamız da bu yatırım sürecinin bir parçası" dedi. CAP Corporation Başkanı Byung Hun Koh ile 23 Ekim’de ortaklık için niyet mektubu imzalandıklarını söyleyen Orhan, yatırımı bu yıl sonuna kadar gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti. Orhan,
başta Renault Samsung Motors olmak üzere Güney Kore’de bulunan otomotiv üreticilerine yakıt hortumları üreteceklerini belirterek, "Bursa merkezli bir şirket olarak Bursa’nın Güney Kore’deki kardeş şehri olan Gyeongsangbuk-Do bölgesine yatırım yapmamız da hoş bir tesadüf oldu" dedi.
SIRADA ÇİN VE ROMANYA VAR: Global bir sektör olan otomotivde faaliyet gösteren bir şirket olarak büyük hedeflerinin bulunduğuna dikkat çeken Orhan, "Güney Kore ile birlikte faaliyet gösterdiğimiz ülke sayısı 9’a çıkacak. Önümüzdeki yıl ise Çin ve Romanya’da hiçbir ortak almadan yatırım yapmayı planlıyoruz. Global bir şirket olma yolunda ilerliyoruz. Doğu Avrupa Holding olarak bu yılı 600 milyon
Euro’luk bir ciro ile kapatacağız. 2015 yılında ise cirosu 2 milyar Euro’yu aşan bir grup haline gelmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Otomobiller gittikçe ucuzluyor kilosu kaça geliyor bir bakınOTOMOTİVDE ağır rekabet sonucunda fiyatların giderek düştüğünü söyleyen Murat Orhan, şöyle konuştu: "Her geçen yıl daha iyi özelliklere sahip otomobilleri daha ucuza alıyoruz. Otomobilin kilosunu kaça aldığınızı bir düşünün. Cep telefonuyla, bilgisayarla, hatta ucuz diye düşüneceğimiz kumaşla kıyasladığınızda, otomobil kilo hesabıyla çok ucuza gelen ürünlerden biri. İçinde her teknoloji bulunuyor, cep telefonundaki yüksek teknolojiden, dünyanın en eski sektörlerinden biri olan tekstil sektörünün teknolojisine kadar pek çok şeyi kapsayan bir ürün otomobil."
Otomotiv devleri için üretiyor
1972 yılında kurulan ve 1984’te Bertrand Faure ile lisans anlaşması yaparak otomobil koltuğu üretimine başlayan Orhan Holding, bugün dünyanın önde gelen markalarıyla çalışıyor.
Dünya devlerine koltuk kılıfı tedarik eden Orhan Holding’in müşterileri arasında BMW, Mercedes, Toyota, Renault, Audi, BMW, Fiat, Peugeot, Honda gibi markalar bulunuyor.
İlk yabancı ortaklığını 1989 yılında General Motors (GM) ile yapan Orhan Holding, Alman Aunde, Fransız Faurecia, İtalyan Magnetti Marelli ve İtalyan Sıla gibi şirketlerle ortaklıkları var.