600 bin kişi gezecek, kadınları ‘kozmetik’le çekecek

Güncelleme Tarihi:

600 bin kişi gezecek, kadınları ‘kozmetik’le çekecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2012 00:00

Bu yıl 14’üncüsü 2-11 Kasım tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Autoshow 2012, 600 bin kişiyi çekecek.

Haberin Devamı

Komşu ülkelerden ziyaretçi beklediklerini dile getiren Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Mustafa Bayraktar, “İhracatımızda önemli pay teşkil eden bölge ülkeleri, bu fuarı artık uluslararası fuarlar gibi izleyecek” dedi.
Kadınlara yüzde 50 indirimli
Misyonlarının, otomotiv sektörünün Türkiye’ye sağladığı katma değeri artıracak çalışmaları desteklemek olduğunu anlatan Bayraktar, şöyle devam etti: “Fuarlar, otomotiv markalarının tüketiciyle buluşmasını ve sektörümüzün geniş kitlelere tanıtımını sağladıkları için büyük önem taşıyor. Bu kapsamda fuar, kadın ve çocuklara hafta içinde ücretsiz, hafta sonu kadınlara yüzde 50 indirimli, çocuklara ücretsiz olacak. Kadınlara özel kozmetik alanı da oluşturduk.”
TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, Türkiye’nin fuarcılık konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu belirterek, “İstanbul Autoshow 2012 ile Balkan ülkelerindeki potansiyeli de çekerek, Türkiye’de üretilen otomobillerin ihracatına katkı yapmayı amaçlıyoruz. Bu yıl fuarda 600 bin kişiyi ağırlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Aileleri hedefliyor
Fuarda yer alacak bazı etkinlikler şöyle:
Çocuk kulübü etkinlikleri kapsamında tiyatro, sinema ve oyun alanları hazırlanıyor.
25 bin adet kitabı olan TÜYAP kütüphanesi de fuar süresince tüm ziyaretçilere açık olacak.
Metrobüs ile ulaşımın yanı sıra, Taksim ve Bakırköy gibi semtlerinden servis kaldırılacak.

Haberin Devamı

Avusturyalı Reed Ce’yle ortaklık için onay bekliyor

TÜYAP Tüm Fuarcılık tarafından düzenlenen 3 fuarın yüzde 50 hissesinin, Avusturyalı Reed Cee tarafından devralınması için Rekabet Kurulu’na başvuru yapıldı. Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş.’den yapılan açıklamada, “TÜYAP Fuarcılık A.Ş. yılda 110 fuar düzenlemektedir. Ortaklık konusu olan 3 fuarla ilgili olarak Rekabet Kurulu’nun onayı beklenmektedir” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!