Güncelleme Tarihi:
EKMEK FIRINI Ä°LE BAÅžLADI
Orhan Ayhan Çukurambar’daki ekmek fırınını 1958 yılında açtı. Adını işyerine de veren Orhan Ayhan’ın işleri yolunda gitti. Zaman içinde Ayhan’ın işlerini
Ä°KÄ°NCÄ° KUÅžAK Ä°LE MARKALAÅžTI
İkinci kuşak ile birlikte Fırıncı Orhan’da markalaşma sürecine girildi. Fırıncı Orhan ismi ile yeni şubeler açıldı ve farklı bir konsept geliştirildi. Hem fırın, hem market hem restoranın bir arada bulunduğu Çukurambar’daki Fırıncı Orhan Gurme ise, konsept olarak Türkiye’de bir ilk oldu.
SIKINTIYA GÄ°RDÄ° Ä°FLAS ERTELEME Ä°STEDÄ°
Şube sayısı 15’e, çalışan sayısı 500’e dayanan Fırıncı Orhan’da sıkıntılı süreç ise geçtiğimiz yılın başında görülmeye başlandı. Alınan tüm tedbirlere rağmen sıkıntı aşılamayınca Fırıncı Orhan Unlu Mamülleri İmalat Pazarlama A.Ş için iflas erteleme talebinde bulunuldu.
Anılan süreç sonrası iflas erteleme başvurularına yasak getirildi; devam eden dosyalar için ise karar verme süreci uzadı. Mahkemenin atadığı kayyumların da hazırladığı 'olumsuz' rapor sonrası mahkeme kararını verdi. En son geçen 31 Mayıs’ta görülen duruşmada mahkeme Fırıncı Orhan için iflas kararı verdi. Mahkeme, şirketin tasfiyesi için dosyayı Ankara Batı İcra Dairesi’ne gönderdi.
‘İNŞAAT YATIRIMLARI’ ZORA SOKTU İDDİASI
Şirketin mali sıkıntıya girmesinde Ayhan ailesinin, inşaat sektöründeki yatırımlarının neden olduğu öne sürülüyor. Şirketin dosyasına taraf bir avukat ise, iflas erteleme yasağının, mahkemenin verdiği kararda etkili olduğu görüşünü savundu. Şirkete yakın bir başka kaynak ise, hızlı büyüme sürecinin şirketin mali yapısını bozduğuna işaret etti.
Bu arada Fırıncı Orhan Ankara'daki bazı franchise bayilerinin bir süredir baÅŸka bir ÅŸirkete baÄŸlı olarak faaliyetlerini sürdürdüğü anlaşıldı.Â
Â
SON 24 SAATTE YAÅžANANLAR