6 milyon dolar harcadık ’dağa çıkmadan kayak keyfi’ yaşamaya gelin

Güncelleme Tarihi:

6 milyon dolar harcadık ’dağa çıkmadan kayak keyfi’ yaşamaya gelin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2007 00:00

Mars Entertainment Group, sinemalarından sonra Mars Athletic Club (MAC) ile de iddialı girişime imza atıyor. Mars’ın Genel Müdürü Muzaffer Yıldırım, içinde yapay kayak pisti ve NBA standardına uygun basketbol sahalarının bulunduğu kulüplerin ilkini şubat ayında Kanyon Alışveriş Merkezi’nde açacaklarını, kulüplerin 2009 sonuna kadar İzmir ve Ankara’da da faaliyete geçeceğini söyledi.

TÜRKİYE’de Mars Sinemaları’yla tanınan Mars Entertainment Group’un Genel Müdürü Muzaffer Yıldırım, "10 yıllık hayalim" dediği Mars Athletic Club’ın (MAC), şubat ayında Kanyon Alışveriş Merkezi’nde açılacağını açıkladı. İçerisinde Türkiye’de ilk defa insanların dağa gitmeden kayak yapabilecekleri bir yapay pist oluşturduklarını da söyleyen Yıldırım, "İnsanlar spor yaparken doyumsuz oluyorlar. Sürekli daha fazlasını arıyorlar. Bizim hedefimiz de daha fazlasını arayan insanların ihtiyaçlarını çok uzağa gitmeden karşılamak" dedi. Projede üyelerin hamamda terlerken Kanyon Alışveriş Merkezi’ni tepeden izleyebilecekleri alanlar bulunduğunu da anlatan Yıldırım, yaklaşık 6 milyon dolara mal olan Mars Athletic Club’ların 2009 yılının sonuna kadar Ankara ve İzmir’de de açılacağını belirtti.

MAC’I GÖRMEDEN ÜYE OLUYORLAR: "MAC’larda agresif satış yapmıyoruz" diyen Yıldırım, kulübün 5 bin kişilik kapasitesi olduğunu ancak hizmet kalitesini düşürmemek için 3 bin 500 üye ile sınırlayacaklarının altını çizdi. Şubat ayında açılması planlanan Kanyon MAC için şimdiden 500 kişinin kompleksi görmeden üye olduğunu söyleyen Yıldırım, "Talep çok fazla. İnsanlar burayı görmeden yılda bin 600 dolar verip üye oluyor. Üyelik bedelleri şubat ayına kadar değişkenlik gösterecek. Fiyatların 2 bin 400 doları bulacağını tahmin ediyorum. Burada aylık üyelik yok. MAC’ta sadece 1, 2, 3, 5 ve 10 yıllık üyelikler bulunuyor" diye konuştu. 2007 yılı içerisinde 18 milyon dolarlık spor yatırımı yapacaklarını açıklayan Yıldırım "2009 yılına kadar MAC’ların sayısı hızla artacak. 2 yıl içerisinde spora yapacağımız toplam yatırım miktarı ise 45 milyon doları bulacak" dedi.

NBA STANDARDINDA SAHA: Mars Athletic Consept’lerin çok farklı bir işlevi olacağını belirten Yıldırım, hedef kitlelerinin 25-35 yaş grubu olduğunu vurguladı. İçinde yapay kayak pisti, yüzme havuzu ve basketbol sahası bulunan spor merkezi için Yıldırım, şöyle konuştu: "Bugün ağırlık çalışmaya başlayan insanlar yarın daha farklı bir şey istiyor. Burada kayak yapmayı öğrenecek olan kesim yarın dağa çıkmak isteyecek. İşte spor ekonomisi de böyle büyüyor. Yani hiçbir şeyle sınırlı kalmıyor. Sürekli bir doyumsuzluk söz konusu. Yarım saha basketbol sahasını tamamen NBA standartlarında yaptık. Zemini ABD’den getirdik. Squash, sauna, buhar odası da bulunuyor ancak en güzeli hamamda terlerken Kanyon Alışveriş Merkezi’ni izlemek olacak. Bunun yanında terasta yaz aylarında insanların güneşlenebileceği bölümler de oluşturuyoruz."

Bodrum katta spor olmaz

HEALTH Club (Sağlık klübü) adı verilen spor merkezleri açmanın çok yüklü bir bilgi birikimi gerektirdiğinin altını çizen Muzaffer Yıldırım, eğitmen ve profesyonel kadrolarının ’MAC Academy’ adı altında eğitim hayatlarına devam ettiklerini belirtti. "Bugün dükkanı açtığınız gibi kapıda 2 bin kişi sizin üyeniz olmak için beklemiyor" diyen Yıldırım, "Özellikle Avrupa ve Amerika’da bu tür yatırımlar oldukça gelişmiş düzeyde. Türkiye’de ise daha çok bodrum katlarında hizmet veriliyor. Ancak MAC’lar güneş ışığı alan yerlerde, hem eğlenip hem spor yapılabilecek şekilde tasarlanıyor" diye konuştu.

Kanyon’daki sinemalar için Anadolu yakasından geliyorlar

KANYON’daki sinemaların her kesime hitap ettiğini dile getiren Muzaffer Yıldırım, 5 ayda 4 milyon YTL ciro elde ettiklerini açıkladı. Özellikle yaz aylarında çok büyük ilgi gördüklerini belirten Yıldırım, "5 ay da 300 bin bilet sattık. İnsanlar buradaki sinema için Anadolu yakasından geliyorlar. Ayrıca yabancılardan da çok büyük rağbet görüyoruz. Salonları daha büyük ve geniş ekranlara sahip bu sinemalara yenilerini de eklemeyi planlıyoruz. 2007 yılında sinemalara toplam 25 milyon dolarlık yatırım yapacağız" diye konuştu.

Sıra film izlerken dışarıyı görmeye geldi

TÜRKİYE’de sinema sektörünün her geçen yıl daha fazla gelişme gösterdiğini söyleyen Muzaffer Yıldırım: "Artık küçük sinemalar kalmayacak. Alışveriş merkezlerinde büyük yatırımlarla kurulan salonlar ayakta kalacak" dedi. Önümüzdeki yıl 40 bin adet bilet satılacağını öngördüklerini anlatan Yıldırım, Anadolu yakasına yapacakları 6 milyon dolarlık yatırım hakkında şu bilgileri verdi: "Anadolu yakasında 2 bin 600 koltuklu konsept bir proje içinde yer alacağız. İnsanlar sinema izlerken bir yandan da dışarıyı izleyebilecek."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!