6 milyon dolar değerinde saç bağışı

Güncelleme Tarihi:

6 milyon dolar değerinde saç bağışı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2013 00:28

Kanser tedavisi sonucu saçlarını kaybeden çocuk ve gençlere peruk üretimi yapan "Locks of Love" adlı yardım vakfına 6 milyon dolar değerinde saç bağışı yapıldı.

Haberin Devamı

ABD ve Kanada'da, gördükleri  kanser tedavisi sonucu saçları dökülen 21 yaş altı genç ve çocuklara psikolojik destek amaçlı olarak peruk temin eden vakıfa geçtiğimiz yıl 6 milyon dolar değerinde saç bağışı yapıldı.

Kar amacı gütmeyen kuruluşları değerlendiren "Non Profit Investment" adlı kurum tarafından paylaşılan veriler, 2012 yılında yaklaşık 105 bin gönüllünün Locks of Love'a protez saç yapımı için bağışta bulunduğunu ortaya koyuyor.

2000 ADET PERUK YAPILABİLİYOR

Bağışlardan elde edilen saçların yüzde 80'i boyalı veya yeterince uzun olmaması sebebiyle 105 bin kişinin bağışlarından yaklaşık 2000 adet peruk yapılabiliyor.

2011 yılında ise vakfın üretebildiği peruk sayısı yalnızca 317 adet olan yardım vakfının bu yıl ki bağışlarında kayda değer bir artış olduğu görülüyor.

Haberin Devamı

Nonprofit Investor, bağışlar sonucu ortaya çıkan bir peruğun satış değerinin 3 bin 500 dolar ile 6 bin dolar arasında değiştirini belirtiyor.
 
Vakıf, kısa ve boyalı olduğu için  peruk yapımında kullanılamayan saçların da internet sitesi üzerinden satıldığını, ve bu satışlardan elde eden gelirinde perukların üretim maliyetlerinin karşılanmasında kullanıldığını belirtiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!