6 firmanın ürettiği sucuk ve kavurmada ‘katkı’ belirlendi

Güncelleme Tarihi:

6 firmanın ürettiği sucuk ve kavurmada ‘katkı’ belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2012 00:00

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 6 firmanın taklit ve tağşiş (saflığı bozan katkı maddesi) yaptığını belirledi. Konya merkezli Akgökseller Gıda’nın Hasan Dede yağlı tulum peynirinde “nişasta ve bitkisel yağ” tespit edildi. Kayseri merkezli Birsen Güven Gıda’nın Yalçıntepe tam yağlı tulum peynirinde (bitkisel yağ), Konya merkezli Güldemce Gıda’nın tam yağlı tulum peynirinde (bitkisel yağ), İzmit’te Efraim Usta Lokantası’nın pişmiş dana kavurma yemeğinde “tek tırnaklı eti”, İstanbul’da Etsan Gıda Apikoğlu acılı kangal sucuğunda“kanatlı eti”,  Karizma Beşler Et’in Uludağ soyulmuş sosinde “yabancı doku ve iç organ” tespit edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!