5G’li stadyum demosu

Güncelleme Tarihi:

5G’li stadyum demosu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 21:23

TÜRK Telekom, geçtiğimiz yıl 5G konusunda işbirliğine gittiği Nokia ile ortak çalışmalarına hız verdi.

Haberin Devamı

Bu kapsamda Türk Telekom ve Nokia, Dünya Mobil Kongresi’nde (MWC 2017) gerçekleştirdikleri 5G’li stadyum demosu ile bir ilke imza attı. Dünyada 2020 yılında ticari olarak kullanılmaya başlanacak olan 5G teknolojisi 50 bin kişilik bir stadyum demosunda canlandırıldı. Türk Telekom ve Nokia’nın gerçekleştirdiği etkinlikte katılımcılar 2020’de 5G’nin nasıl deneyimleneceğini gösteren bir stadyuma götürüldüler.

İLETİŞİM İHTİYAÇLARI

Nokia standında yapılan 5G demosu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, Nokia Avrupa Bölge Başkanı Markus Borchert, Nokia Türk Telekom’dan Sorumlu Kıdemli Satış Direktörü Özlem Öztürk Sağlıkova ve Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Doğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Demoda, aynı anda stadyumda bulunan, farklı iletişim ihtiyacı içinde olan kullanıcıların 5G’den en yüksek düzeyde yararlanarak servis alabilmesi için mobil operatörün ağlarını farklı ihtiyaçlara göre nasıl bölerek kullandırabildiği uygulamalı olarak gösterildi. 5G’li stadyum demosunda, izleyicilere sağlanan yüksek kalitede mobil internet deneyiminin yanı sıra, stadyumda maç yayını yapan TV kuruluşunun da kameralarını kablosuz kullanıp, en düşük gecikme süresiyle canlı yayın yapabileceği de gösterildi.

Haberin Devamı

2018’DE STADYUMDA

Özlem Öztürk Sağlıkova, “Türk Telekom’la Türkiye pazarında 5G hizmetleri geliştirme konusunda işbirliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz 5G demosu, insanları ve nesneleri birbirine bağlayan 5G teknolojilerinin potansiyelini göstermesi açısından güzel bir örnek oldu” dedi. Türk Telekom olarak 5G konusundaki çalışmalarının her alanda tüm hızıyla devam ettiğini belirten Cengiz Doğan, “Güney Kore’de 2018’de yapılacak Kış Olimpiyatları’nda Korea Telecom le 5G denemesi yapacak olan Nokia ile birlikte böylesine bir adım atmak bizim için ayrıca anlamlı” dedi.

 TÜRK TELEKOM’A EN DEĞERLİ MARKA ÖDÜLÜ

ULUSLARARASI marka değerleme kuruluşu Brand Finance tarafından hazırlanan, dünyanın en değerli telekomünikasyon markalarına yer veren ‘Telecoms 500’ listesi Barcelona’da gerçekleştirilen Dünya Mobil Kongresi’nde yayınlandı. ‘Telecoms 500’ 2017 listesine göre Türk Telekom, 9. kez ‘Türkiye’nin en değerli telekomünikasyon markası’ oldu. Türk Telekom, marka değerini yıllık bazda yüzde 11 oranında artırarak tüm zamanların en yüksek marka değerine ulaştı. 

BAKMADAN GEÇME!