5G damgası!

Güncelleme Tarihi:

5G damgası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2019 08:30

İspanya’nın Barcelona şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından biri olan Mobil Dünya Kongresi (Mobile World Congress) başladı. 100 bin fazla ziyaretçinin katılacağı fuarın ilk gününde, geleceğin akıllı telefon modelleri yıldızlaştı. Özellikle 5G özellikli modellerin ön plana çıkması dikkat çekti.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en büyük teknoloji fuarlarından biri olarak kabul edilen GSMA Mobil Dünya Kongresi, dün İspanya’nın Barcelona şehrinde başladı. 200’ü aşkın ülkeden yaklaşık 107 bin ziyaretçinin katıldığı fuarın bu yılki teması, Akıllı Bağlantı (Intelligent Connectivity). Ericsson Türkiye davetiyle katıldığımız fuarda dünyanın en büyük teknoloji şirketleri geliştirdikleri tüm yenilikleri Barcelona’da tanıtıyor. Akıllı telefon üreticilerinden, mobil iletişim altyapısı sağlayan teknoloji şirketleri 2019 yılında tarihe geçecek bir atağa kalkmaya hazırlanıyor. Akıllı telefon tarafında katlanan ve kamera özelliklerinin öne çıktığı modeller birbiri ardına tüketicilerin beğenisine sunuldu. İşin mobil altyapı teknolojilerinde ise 5G fuara damga vurdu. 2019 yılında gerçek anlamda hayata geçmesi beklenen 5G için geliştirilen akıllı telefonlar ziyaretçilere gösterildi. Biz de yeni nesil akıllı telefonların öne çıktığı Mobil Dünya Kongresi’nin ilk gün izlenimlerini bir araya getirdik.

5G damgası

Haberin Devamı

10 KEZ YAKINLAŞIYOR

ÇİN merkezli Oppo, düzenlediği toplantıyla 10 kez yakınlaştırma (zoom) özelliğine sahip olan bir teknolojiyi tanıttı. Üçlü bir kamera sistemine sahip olan bu yeni teknolojideki kameralar, 48 megapiksellik ana kamera, 120 derece ultra geniş açılı lens, ve telefoto lensten oluşuyor. Periscope mantığına benzer bir tasarımla çalışan kameralar bu sayede 10 kez yakınlaştırma yapabiliyor. 10 kez yakınlaştırma kullanırken daha net görüntüler çekilebilmesi için ana kamera ve telefoto lens optik görüntü sabitleme teknolojisiyle destekleniyor. 

5G damgası

EKONOMİK 5G’Lİ MODELİNİ TANITTI

HIZLI bir çıkış yapan Çinli teknoloji şirketi Xiaomi, Mobil Dünya Kongresi’nde ilk kez düzenlediği etkinlikle yeni modellerini tanıttı. Şirketin dikkat çeken modeli ise 5G altyapısına uygun olan ‘Mi Mix 3 5G’ oldu. Modelin öne çıkan özelliği tabii ki 5G teknolojisiyle kullanılabilmesi. Ancak bu özelliğinden daha fazla dikkat çeken detay ise ekonomik bir satış fiyatına sahip olması. Rakiplerinden oldukça düşük bir fiyat etiketine sahip olan Mi Mix 3 5G’nin satış fiyatı 599 Euro. Buna ek olarak modelde, 6.39 inç büyüklüğünde çentiksiz ekrana sahip.

5G damgası

Haberin Devamı

3 MODEL BİRDEN

ALCATEL, İspanya’da 3 model birden tanıtarak akıllı telefon pazarındaki iddiasını sürdürmeye devam etti. Şirketin tanıttığı modeller Alcatel 1s, 3, 3L modelleri oldu. Alcatel 3’te 5.9 inç büyüklüğünde ve küçük bir çentiğin yer aldığı bu ekran yer alıyor. 3 GB’tan başlayan ram ve 32 GB’tan başlayan depolama seçenekleri kullanıcılara sunulurken modelde, 13 megapiksel ve 5 megapiksel çift kamera mevcut.

5G damgası

DIŞA DOĞRU KATLANIYOR

KATLANAN akıllı telefon trendini gösteren bir şirket de Huawei oldu. Şirket Mobil Dünya Kongresi’nden bir gün önce katlanan akıllı telefon modeli Mate X’i tanıttı. En büyük farklı ise dışa doğru katlanması. Esnek bir OLED panele sahip olan Mate X, 100’den fazla parçadan oluşan ‘Falcon Wing’ adındaki patentli bir menteşeye sahip. Bu sayede tek elle bir kullanım imkanı sağlayan model, katlanmış pozisyonda önünde 6.6 inç, arkasında ise 6.3 inçlik bir ekrana sahip oluyor. Açıldığında ise modelin ekranını 8 inç olarak kullanabilmek mümkün. Ekran hiçbir çentik bulundurmamasıyla beğeni toplayan yeni modelin, kamerası ise ekranın sağ tarafında yer alıyor.

5G damgası

Haberin Devamı

ÇIKARILABİLİR ÇİFT EKRAN

MOBİL Dünya Kongresi’nde inovatif model tanıtan şirketlerden biri LG oldu. Şirket, çıkarılabilir çift ekranlı LG V50 ThinQ 5G modeliyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Modelin 6.4 inç büyüklüğünde 3120x1440 piksel çözünürlük sunuyor. İşin sihiri ise sonradan bir kılıf gibi satın alınabilen ikinci ekranında 6.2 inç büyüklüğünde yer alan bu ekran modele kolaylıkla takılabiliyor. Bu sayede ikinci ekranı kullanarak aynı anda iki işlem gerçekleştirebiliyorsunuz. Örneğin; bir ekranda e-postalarınızı kontrol edebiliyorken, diğer yanda video izleyebiliyorsunuz.

5G damgası

ARKASINDA 5 KAMERA VAR

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ meraklılarının uzun zamandan beri merakla beklediği Nokia 9 PureView Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtıldı. Arkasında 5 kamerasıyla fark yaratan modelde, her biri 12 megapiksel ve f/1.8 diyafram açıklığında olmak üzere 5 farklı Zeiss markalı lensi bulunuyor. Bu lenslerin ikisi renkli, üçü ise siyah beyaz sensörden oluşuyor. Daha gerçekçi ve iyi bir derinlik efektinin verilmesi için özel sensörlere sahip olan model, 40 metre uzaklıktan bile arka planı bulanıklaştırmayı başarıyor. Buna ek olarak 4K çözünürlükte saniyede 30 kare video çekim imkanı sunan Nokia 9 PureView’in ön tarafta ise 20 megapiksellik bir selfi kamerası mevcut. Modelde, 5.99 inçlik bir ekranın yer aldığını da belirtelim.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!