Güncelleme Tarihi:
AY sonuna doğru Türkiye'de de piyasaya sunulacak olan BMW X5 için şimdiden siparişler verildi. Borusan Otomotiv İcra Kurulu Üyesi Ali Vahapzadeh, fiyatı 59 milyar lirayı bulan BMW X5'e büyük talep olduğunu söyledi.
UEFA şampiyonluğunun ardından Fatih Terim ile Hakan Şükür arasında sürtüşmeye neden olan BMW X5 bu ayın sonundan itibaren Türkiye'de piyasaya sürülüyor. BMW'nin ABD Güney Caroline Spantanburg'daki fabrikasında üretilen BMW X5, SAV (Sportif Etkinlik Aracı) olarak adlandırılan yeni bir serinin ürünü.
Asfalt ve arazi sürüşü için hazırlanan BMW X5; bir limuzinin zerafetine, bir spor otomobilin ataklığına, bir arazi aracının gücüne ve bir yük aracının geniş bagajına sahip. X5, estetik dizaynı, performansı ve güvenliğiyle diğer BMW araçlarının ortak özelliğini taşıyor.
BMW'nin Türkiye Temsilcisi Borusan Otomotiv'in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Ali Vahabzadeh, BMW X5'e büyük bir talep olduğunu söyledi. X5'i 'Dünyanın en iyi otomobili' diye tanımlayan Vahabzadeh, ‘‘Hayatınızın sonuna kadar kullanabileceğiniz bir otomobil seçme şansınız olsa ne seçerdiniz sorusunun cevabı; BMW X5’’ dedi.
KAPTAN KÖŞKÜ
BMW X5'in geniş iç mekanı bir kaptan köşkünü anımsatıyor. Titiz bir tasarım ürünü olan X5'in tüm göstergelerinin okunaklı, düğmelerinin kolay ulaşılabilir olması, kontrollerin çoğunun direksiyon üzerinde yapılabilmesi sürücüye büyük rahatlık sağlıyor.
11 renk alternatifi sunan BMW X5'in öncelikle 4.4 modeli Türkiye'ye getiriliyor. X5'in 26 Haziran'dan itibaren piyasaya sürüleceğini belirten Borusan Otomotiv Pazarlama Direktörü Gürkan Erol, 4.4 modelinin anahtar teslim fiyatının 195 bin mark (58.8 milyar lira), daha sonra getirilecek olan 3.0 modelinin ise 160 bin mark (48.3 milyar lira)olacağını kaydetti.
İki aşamalı güvenlik sistemi
BMW X5'te güvenlik ikiye ayrılıyor. Meydana gelebilecek bir kazayı hiç yaşamamak için hazırlanan 'Aktif Güvenlik', kaza olduğunda yolcuları korumak üzere düzenlenen 'Pasif Güvenlik'.
Aktif Güvenlik, öncelikle frenleri kapsıyor. Ön ve arka disk frenler ile 100 km/s hızdan duruşa kadar 39,5 metre. Bunun yanı sıra DSC (en gelişmiş denge sistemi-kaygan zeminlerde, ani yön değiştirme ve virajlarda sürüş güvenliğini arttırıyor), CBC (fren viraj kontrolü), DBC (dinamik fren kontrolü), ADB-X (otomatik diferansiyel kilidi), HDC (Eğim iniş kontrolü-dik inişlerde konforlu ve güvenli sürüş sağlıyor-Sürücünün madahelesi gerekmeden araç otomatik ve her tekerleğe ayrı frenleme yapılarak yürüme hızında ilerliyor) kapsıyor. Pasif Güvenlik'te ise, bağımsız şase yerine monokok gövde hazırlandı. Yakıt deposu dayanıklı polietilenden imal edildi ve koruyucularla güvenlik altına alındı. 8 hava yastığının ileride 10'a çıkarılması planlanıyor. Hava yastığı kontrol ünitesi kaza sonrası yakıt pompasını keserken, güvenli akü bağlantısı da elektriği keserek yangın ihtimalini büyük ölçüde önlüyor. Haüva yastıkları çarpma şiddetine göre iki kademeli olarak açılıyor.